İSKİD'ten "Isı Pompası Teknolojileri, Uygulama Örnekleri, Türkiye ve Avrupa'daki Güncel Gelişmeler" Webinarı
İSKİD, 17 Mart Çarşamba günü, “Isı Pompası Teknolojileri, Uygulama Örnekleri, Türkiye ve Avrupa’daki Güncel Gelişmeler” konusunda bir webinar organize etti. İSKİD üye firmaları olan Arçelik, Atlantik Grup, Daikin, Ercan Teknik, Form, TLC, Üntes, Vaillant ve Viessmann firmalarının katkılarıyla gerçekleşen webinar etkinliği, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.
Türkiye iklimlendirme sektörünün, toplumun yaşam kalitesini artıran çalışmalarında, çevreyi gözeten, yenilikçi, güvenilir nitelikleriyle gelişmesi; sektörü yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da saygın ve öncü bir konuma taşımak vizyonuyla faaliyetlerini yürüten İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği İSKİD tarafından organize edilen webinarda, ısı pompaları ve yeni teknolojiler, Türkiye ve Avrupa’daki ısı pompası uygulamaları ve devlet destekleri konularında detaylı teknik bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Webinar, İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Atasoy’un katılımcılara “hoş geldiniz” açılış konuşması ile başladı. İSKİD Isı Pompası Komisyonu Başkanı Andaç Yakut yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı’na göre Avrupa Birliği Komisyonu’nun Avrupa genelinde 2050 yılına kadar sera gazı emisyon oranlarını %55, 2050 yılına kadara da net sıfırlamayı amaçladığını, bu kapsamda düşük emisyonlu ve çevre dostu ısı pompası sistemlerinin kullanımının daha da önem kazanacağını söyledi. Isı pompası sistemlerinin enerji verimli, güvenli, konforlu, mimari açıdan estetik ve işletme giderlerinin de düşük olması gibi faydalarıyla cazip sistemler olduğunun altını çizdi. Dr. Andaç Yakut sunumunda 2019 yılından itibaren ısı pompaları için geçerli olan örnek enerji etiketlemesi, Avrupa Birliği ve Türkiye Isı Pompası Pazarları hakkında da detaylı bilgiyi katılımcılarla paylaştı.
İSKİD Isı Pompası Komisyonu Üyesi Türker Pekgüç sunumunda, yakıt karşılaştırmaları ve Avrupa Birliği’nin ısı pompaları için verdiği teşvikler ile ilgili bilgileri katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin sahip olduğu iklim kuşağı düşünüldüğünde ısı pompalarının Türkiye için tercih edilmesi gereken verimli sistemler olduğunun altını çizdi. Webinar akışında son sunumu yapan İSKİD Isı Pompası Komisyonu Başkan Yrd. Pınar Gürler, Su ve Toprak kaynaklı ısı pompaları ve uygulama örnekleri konularında bilgileri katılımcılarla paylaştı. Gürler sunumunda ısıtma-soğutma kaynağı olarak toprak, ısı pompası cihazlarının en verimli çalışabileceği ideal sıcaklık değerlerine sahiptir dedi. Sunumunda Su Kaynaklı Isı Pompaları, Açık ve Kapalı Sistemler ile ilgili teknik bilgileri katılımcılarla paylaştı. Mevcutta bir su kaynağı varsa bu kaynağın mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ve su kaynağını direk kullanılan uygulamaların ilk yatırım farkını 1 yıl hatta 1 yıldan az sürede amorti ettiğini belirtti. Kullanılabilecek bir su/toprak kaynağının olmadığı durumlarda, kule&kazan desteği ile su kaynaklı ısı pompası uygulamalarının yapılabildiğini ve bu uygulamaların daha çok ticari binalar ve alış-veriş merkezlerinde kullanıldığını ve ifade etti.
Isı pompalarının kullanımın yaygınlaşmasında devlet politikaları çok önemli! Webinar, takipçilerin merak ettikleri soruları sorduğu soru-cevap etkinliği ile sona erdi. İlginizi çekebilir... Yalıtım Sürdürülebilir Şehirleşmede Kilit Rol ÜstleniyorİZODER Başkanı Emrullah Eruslu, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı ve medeniyetin simgesi olarak gösterilen şehirlerin sürdü... İklimlendirme Sektörünün Nabzı İstanbul Arel Üniversitesi'nde Attıİstanbul Arel Üniversitesi'nde düzenlenen İklimlendirme Konferansı ile sektörün önde gelen isimleri öğrencilerle buluştu. Konferansa Rektör Prof. ... Geleceğin Şehirleri için Yalıtım ve Planlı Yapılaşma ÖnemliODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ideal şehirler inşa edebilmek için doğru ya... |
||||
©2024 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.