
Mayıs Ayı İki Önemli Etkinlikle Geçti...
Türk Markaları Milano'da Uluslararası İlginin Odağı Oldu
Veri Merkezlerinin Yükselişi ve Soğutmanın Stratejik Önemi
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
İmbat, küresel projelerin konfor ihtiyacına tescilli çözümler sunuyor
|
KSB Nehir Türbinlerini Devreye Aldı![]()
Alman Kasabası St.Goar yakınlarındaki Rhine Nehrinde KSB A.G. tarafından iki adet nehir türbini devreye alındı. Nehir suyunu enerjiye dönüştürerek elektrik enerjisi üreten sistem, böylece güç sağlama sistemini de besliyor. Böylelikle ekstra herhangi bir su depolanmasına ve suya yön verilmesine gerek de kalmıyor. Bu iki başarılı model türbinin St.Goar nehir yatağına saplanmasını takiben, KSB şimdi ticari kullanım için yeni geliştirilmiş güç jeneratörleri hazırlamak istediğini bildirdi. KSB Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dieter-Heinz Hellmann, bu çeşit güç kaynaklarıyla ekonomik etkinlik, güç güvenilirliği ve ekolojik uyumun hepsinin birden amaçlandığına dikkat çekti. Çevre - Orman Bakanlığı ve Alman Rhineland-Palatinate Federal Devleti tarafından da destekleniyor. Şirket merkezinden kontrol edilen elektrik beslemeli sinyallerin başlatılması emrini veren Bakan Margit Conrad, iklim koşullarını ve çevreyi etkilemeden güç üreten bu nehir türbinlerinin test edilmesine yönelik örnek kurulumu desteklediğini belirtti. Nehir Türbin kurulumu, en son teknolojiyle, doğal kaynak sularının, hiçbir canlıya zarar vermeden ve gemilerin geçişine engel olmadan kullanılabileceğinin güzel bir örneği. Su gücü Almanya’da, rüzgar gücünden sonra gelen ikinci en önemli yenilenebilir enerji kaynağı olarak görülüyor. KSB, böylelikle potansiyel su gücü payının daha fazla gelişmesinde etkin rol oynadığını da gösteriyor.
KAB tarafından yapılan açıklamada: “Sadece Almanya’da, temel doğal kaynakları değiştirmeksizin, bir kişi yılda 6.8 TWh hidrogüç enerji üretebilmektedir. Almanya Federal Hükümeti, 500kW’tan daha az üretim yapan bu tarz elektrik santrallerini her kWh başına 12,67 eurocent tazminat ödeyerek desteklemektedir. Ve KSB, uluslararası çapta “küçük hidrogüç” pazarının mevcut olduğuna inanmaktadır örneğin; Çin, Hindistan ve Rusya’daki kırsal kesimlere elektrik desteği vererek, yaratıcı sonuçlar elde edinilebileceğinin de bilincindedir” ifadelerine yer verildi.
İlginizi çekebilir... KBSD'de yeni dönem başladı
Sektörün Güçlü Birikimi Yeni Hedeflerle Yoluna Devam Ediyor... Kombi Klima Shop, Vaillant'tan iki önemli başarı ödülü aldıKombi Klima Shop, Vaillant Group tarafından 11 Haziran 2026 tarihinde İstanbul Grand Tarabya Otel'de düzenlenen Yetkili Satıcılar Toplantısı'n... Hisense Türkiye'nin büyüme yolculuğuna Bostjan Vodeb liderlik edecekHisense Europe bünyesinde Doğu Avrupa Bölgesi Satış Direktörlüğü görevini sürdüren Bostjan Vodeb, bu sorumluluklarına ek olarak Hisense Türkiye Genel ... |
|||||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.