
Avrupa’nın En İyi Mühendisleri İTÜ’de Seçildi![]()
![]()
Avrupa’nın 30 ülkesinden 104 öğrencinin katıldığı yarışmalarda katılımcılar, bilim ve eğitim alanındaki yeteneklerini yarıştırdı ve tasarladıkları projeleri sergileme imkânı buldu. İki farklı klasmanda gerçekleştirilen yarışlarda, Takım Tasarımı Genel Klasmanı’nda Avusturya Takımı birinci olurken, Vaka Analizi Klasmanı’nda ise en iyi takım Norveç oldu. İTÜ öğrencilerinden oluşan ve ülkemizi başarıyla temsil eden Türkiye Takımı ise Vaka Analizi’ndeki çeşitli kategorilerde, birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde etti.
İTÜ Taşkışla Kampüsü Mimarlık Fakültesi’nde finalistlerin belirlenmesinin ardından Avrupa’nın en iyi mühendislik öğrencileri, Feriye Köşkü’nde düzenlenen ödül töreninde bir araya geldi. Törene, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derin Ural, Elginkan Vakfı Müdürü İlhan Üdtü, Kabataşlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nabi Cücük, SEFI Başkanı Wim Van Petegem, Siemens Halkla İlişkiler Yöneticisi Steffen Wuth, Kaspersky Eğitim Programları Müdürü Irina Selezneva, IT Uzmanı Ram Herkanaidu, Pazarlama Müdürü Pınar Uylum katıldı. Törende, katılımcı öğrencilere yarıştıkları her konu için sertifikaları verilirken, genel klasman birincilerine de ödülleri dağıtıldı.
Mühendislik Tasarımı Yarışması kategorisinde yarışmacılardan mühendislik yeteneklerini kullanmaları istendi. Katılan 4’er kişilik 13 takımdan belirli bir zamanda, belirlenmiş kriterler göz önünde bulundurularak ve belirli malzemeleri kullanarak dünyada gelişmemiş alanlardaki sorunları konu alan tasarımlar yapmaları istendi.
İlginizi çekebilir... Mitsubishi Heavy Industries Klimalarda Yaz İndirimi BaşladıMitsubishi Heavy Industries (MHI) Klima Sistemleri büyük bir fırsat sunuyor. Yüksek enerji verimliliği, sessiz çalışma özelliği ve Japon mühendisliğiy... Baymak Akademi Yılın İlk Yarısında 3800 Katılımcıya Eğitim VerdiBaymak Akademi, yılın ilk yarısında eğitim saatini iki katından fazla, katılımcı sayısını ise %100 oranında artırarak güçlü bir büyüme sağladı.... Sunset İncek Projesi'nde Lowara Kalitesi Tercih EdildiAnkara Gölbaşı'nda hayata geçirilen Sunset İncek Projesi'nde Lowara pompa ve hidrofor sistemleri hizmet veriyor.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.