
MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT'ta İhracatçı Firmalarımız Başarıyla Yer Aldı
COPA Isı Sistemleri: Geleceğe Güven Veren Yeşil Dönüşüm Yolculuğu
44. MCE-Mostra Convegno Expocomfort, Küresel Başarıyla Sona Erdi
Buhar Odası ve Isı Borusu ile Isı Yönetimi
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
Warmhaus Glowa'yı Yurtiçi Pazara Sundu
|
Merk Solar Enerji Çözümleri, Uygulamalarına Bir Yenisini Daha Ekledi![]()
Benzerleri arasında en büyük güçteki uygulamalardan biri olan toplam 60,72 kWp’lik şebeke bağlantılı (on-grid) güneş enerji sisteminin devreye alma işlemleri tamamlandı. Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında Mersin Silifke’ye bağlı Arkum ve Atayurt beldelerindeki üç adet arıtma tesisinde uygulanan sistemler, Türkiye’nin en büyük şebeke bağlantılı (on-grid) güneş enerji sistemi projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.
Projede güneş panellerinden üretilen elektrik enerjisi, arıtma tesislerinde kullanılan pompaların ihtiyaç duyduğu enerjinin tamamına yakınını karşılamaktadır. Şebeke bağlantılı olarak tasarlanan sistem, güneşin olmadığı veya yetersiz olduğu durumlarda enerjisini şebekeden sağlamaktadır. Projede 264 adet 230 Wp güneş panelinin yanında, 6 adet şebeke bağlantılı trifaze inverter kullanılmıştır.
Projede, terfi merkezlerine ilk kez güneş enerji sistemi entegre edilmesinin yanında, sahip olduğu 60,72 kWp’lik PV kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük şebeke bağlantılı (on-grid) sistemlerinden biridir.
Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı yetkililerinin destek ve girişimlerinin, projenin hayata geçirilmesindeki payı çok büyüktür. ÖÇK Başkanlığı’nın gerek kuruluş amacı gerekse de adıyla birebir uyuşan proje, örnek niteliğindedir. Diğer kurum ve kuruluşlara emsal olarak gösterilebilecek bu projenin, Türkiye’nin diğer bölgelerindeki uygulamaların da önünü açacağı kesindir.
Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı yetkilerine özel olarak teşekkür eden Proje Sorumlusu Özgür Sarpdağ, proje hakkında şu açıklamaları yaptı: “Devreye alma işlemlerini tamamladığımız projemiz, uygulanabilirlik açısından büyük önem taşımakta ve örnek niteliğinde. ÖÇK Başkanlığı’nın girişimleri ve desteğiyle büyük bir projeyi hayata geçirdik. Projemiz, hem uygulandığı tesis itibariyle Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor hem de Türkiye’de devreye alınmış en büyük şebeke bağlantılı sistemlerden birisi. Devreye aldığımız bu sistem ile birlikte Merk Solar Enerji’nin uygulamasını tamamladığı toplam kurulu güç 550,7 kWp’e ulaştı. 550,7 kWp Türkiye’deki pazar şartlarında ulaşılması çok da kolay olmayan bir kapasitedir.”
İlginizi çekebilir... CF Ashgabat 2026, Türkmenistan'da Kapılarını AçtıSo Fuar tarafından organize edilen CF Ashgabat 2026-Uluslararası İnşaat ve Enerji Fuarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bugün kapılarını ... Boiler Summit 2026: Karar Vericileri ve Saha Uzmanlarını Bir Araya Getiriyor17-18 Haziran tarihlerinde Makina Hangar'da gerçekleşecek Boiler Summit'te, teknik performans odağında iki gün boyunca alanında uzman isimleri... İzocam, Bayileriyle "Köklerimiz Bir, Gücümüz Birlikte" Mottosuyla Antalya'da Buluştuİzocam, 26'ncı Uluslararası Bayi Toplantısı'nı Antalya'da gerçekleştirdi. "Köklerimiz Bir, Gücümüz Birlikte" mottosuyla düzenlen... |
|||||||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.