
Bırakabilmeyi Bilmek...
Türk Markaları Milano'da Uluslararası İlginin Odağı Oldu
İdeal nem dengesinin, daha sağlıklı iç mekanlar oluşturmaya katkısı
Yapay Zeka, Mühendisliği İçten Dışa Nasıl Yeniden Şekillendiriyor?
Bosch Home Comfort Group'un, Yeni "Cool" Mobil Klima Serisi
|
PAGDER Plastik Sektörüne Danışmanlık Yapacak![]()
Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER), sektör firmalarına yönelik projeleri aralıksız sürüyor. Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), PAGDER’in, plastik sektörü firmalarının devlet destekleri ve teşviklerinden yararlanmalarını sağlamak üzere, “İşbirliği Kurumu” sıfatıyla aracılık etmesini onayladı. İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) tarafından yürütülen ve “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi”ni hedefleyen proje bazlı destekler, PAGDER tarafından yürütülen çalışmalar arasında yer alıyordu. DTM’nin projeyi onaylamasının ardından, vakit kaybetmeden harekete geçen PAGDER, “İşbirliği Kurumu” sıfatıyla sektör firmaları ile çalışmalarına başladı.
İGEME tarafından yürütülen ve PAGDER’in İşbirliği Kurumu olarak aracılık edeceği, “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi”ni hedefleyen proje bazlı destekler ile ilgili olarak ilk etapta, eğitim ve ihtiyaç analizleri yapılacak. Plastik sektöründe 10 firmaya, yüzde 75’i 400 bin doları bulan eğitim ve danışmanlık programları, yüzde 75’i 150 bin doları bulan 5 yurt dışı pazarlama programı, yüzde 75’i 100 bin doları bulan 10 yurt içi alım heyeti programları ve son olarak yüzde 70’i 50 bin doları bulan ve bu aşamaları geçen her bir şirkete bireysel danışmanlık desteği verilmesi öngörülüyor.
PAGDER tarafından başlatılan çalışmalara; Aksoy Plastik, Altan Plastik, Beno Plastik, Emas Elektroteknik Makine, Eurotec Mühendislik Plastikleri, Savaş Plastik, Termopol Plastik, Tisan Mühendislik Plastikleri, Vatan Plastik ve Sem Plastik firmaları katılacak. Eğitim ve danışmanlık hizmetinin ardından, firmaların proje kapsamındaki desteklerden yararlanmaları sağlanacak.
Plastik sektörü firmalarının ihracatlarını artırmak amacıyla hayata geçirilen projeler, ülke ekonomisine katkı sağlamak açısından da önem taşıyor.
PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, proje kapsamında ikinci çalışma grubu için çalışmalara başladıklarını da belirterek, sektör firmalarına çağrıda bulundu. Türkiye ekonomisinin itici gücü plastik sektörü firmalarının ihracatlarını artırmak için önemli bir fırsat niteliğinde olan bu desteklerden yararlanmak için tek yapmaları gereken PAGDER’e başvurarak ikinci çalışma grubundaki yerlerini almak.
İlginizi çekebilir... Yaz aylarında artan gürültü, yaşam alanlarında akustik konfor ihtiyacını öne çıkarıyorODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Turan, yaz aylarında kapalı alan kullanımının artmasıyla birlikte ses yalıtımının daha fazla önem ka... Gökçe Brülör, Türkiye'nin enerji maliyetini, 100 Milyon Dolar azaltmayı hedefliyorGökçe Brülör Yönetim Kurulu Başkanı H. Ahmet İlhan, Gökçe Brülör'ün bugüne kadar ürettiği 135 bin brülörün yaklaşık 35 bininin hâlen çalışır duru... Hisense Türkiye'nin Ticari Direktörlük görevine Ekin Doğan Çomak getirildiHisense, Türkiye operasyonlarındaki yapılanmasını güçlendirmeye devam ediyor. Tüketici elektroniği sektöründe 25 yılı aşkın satış, pazarlama ve ticari... |
|||||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.