
İklimlendirme Zirvesi 2026
Türk Markaları Milano'da Uluslararası İlginin Odağı Oldu
Panel Radyatör Seçiminde Doğru Isı Kaybı Yaklaşımı
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
|
DemirDöküm Tedarikçileriyle Buluştu![]()
DemirDöküm’ün stratejik ortakları olan tedarikçileriyle bir araya gelerek şirketteki gelişmeler, hedefler ve planların paylaşıldığı toplantı 6-7 Mayıs tarihlerinde Güral Otel Sapanca’da gerçekleştirildi. İş dışında biraraya gelip hem iş stresini atmak hem de iletişimi arttırmak için yapılan bu organizasyona 110 firmadan toplam 160 kişi katıldı.
Toplantıya, Vaillant Group Satın Alma Direktörü Prof. Dr. Friedhelm Schlösser, DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph M. Grosser, DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Ercek, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Semih Şenol ve DemirDöküm Satın Alma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeki Kalaycılar katıldı.
6 Mayıs’ta yapılan ve yarım gün boyunca süren toplantıda, Dünya ve Türkiye ekonomisinin durum değerlendirmesi yapılarak, kriz sonrası global ve sektörel gelişmeler hakkında bilgi verildi. Ayrıca Vaillant Group birleşmesi sonrası yaşanan gelişmeler, yatırımlar ve DemirDöküm’ün pazardaki yeni kurumsal kimlik yapılanması konusunda sunumlar yapıldı.
İ.T.Ü Güneş Teknesi, DemirDöküm Sponsorluğunda Lowa’daki “Solar Splash” Yarışması’nda Dünya Üçüncüsü Oldu
![]()
İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde 2004’te kurulan ‘İ.T.Ü Güneş Teknesi Takımı’ DemirDöküm sponsorluğunda 11 Haziran 2011 tarihinde ABD’nin Lowa eyaletinde düzenlenen yarışlarda “Odabaşı” isimli teknesiyle Dünya Üçüncüsü oldu.
22 takım arasından üçüncü olmayı başaran İTÜ Güneş Teknesi Takımı aynı zamanda, en iyi sistem tasarımı, manevra etabı birinciliği, tasarım, hız etabı ikinciliği, en iyi ikinci teknik rapor ödülü olmak üzere beş kategoride ödül aldı. Solar Splash yarışması 1994’ten beri her yıl ABD’nin çeşitli eyaletlerinde, bu tür yarışlara uygun bir gölde düzenleniyor. Yarışa, enerjisini sadece güneşten alan tekneler katılıyor.
Üç farklı ve temel özellik olan hız, manevra ve dayanıklılık etaplarından oluşan yarışmada başarılı olabilmek için bu etaplarda gereken tüm özelliklerin tek bir teknede sağlanması gerekiyor. Bu durum, çözülmesi gereken mühendislik problemlerini, üç temel özelliği bir arada sağlayan üç farklı tekne yapmaktan daha zor bir hale getiriyor.
‘İ.T.Ü Güneş Teknesi Takımı’ 2004’te kuruluşundan iki yıl sonra, 2007’de ABD’de “enerjisini sadece güneşten alan tekneler”in yarıştığı Solar Splash’ta Türkiye’yi temsil etti. 2007’de Dünya Üçüncüsü 2008’de aynı yarışa tekrar katıldı ve Dünya İkincisi olmuştu.
Yarışmada üçüncü olan tekne Odabaşı, ismini, 2009’da ölen İTÜ Gemi İnşaat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Odabaşı’ndan alıyor. Prof. Odabaşı, Türkiye gemi inşaatı sektörü için önemli bir isimdi. Güneş Teknesi’nde kullanılan yenilikçi çalışmalarda Prof. Odabaşı’nın yapmış olduğu akademik çalışmalardan büyük ölçüde yararlanıldı.
İlginizi çekebilir... Form Endüstri Tesisleri'nden Ümit Bisiklet'e mühendislik odaklı çatı çözümüÜmit Bisiklet, üretim tesisinde yangın güvenliğini daha ileri bir noktaya taşımak amacıyla Form Endüstri Tesisleri'nin sunduğu Lamilux F100W duman... Daikin, Marina Prestige Hotel ile Turizmde Konfor Standartlarını YükseltiyorAkdeniz'in gözde turizm destinasyonlarından Mersin Silifke'de konumlanan Marina Prestige Hotel'in iklimlendirme çözümleri Daikin imzası ta... Buderus, ticari ısıtma sistemleri iş ortaklarıyla Avusturya'da bir araya geldiBuderus, ticari ısıtma sistemleri alanındaki başarılı iş ortaklarıyla Avusturya'nın Bischofshofen kentinde bulunan fabrikasında özel bir organizas... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.