
Hannover Messe’nin Covid-19 pandemisi nedeniyle 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi. Bir sonraki Hannover Messe'ye kadar dijital bir bilgi ve ağ sunumu aracılığıyla katılımcılara ve ziyaretçilere ekonomik politika yönelimi ve teknolojik değişim fırsatı sunulacak.
Sanayi dünyası bu yıl Hannover'de buluşamayacak. Kapsamlı seyahat kısıtlamaları, grup toplantılarına getirilen yasaklar ve Hannover bölgesinde yasak Hannover Messe'nin düzenlenmesini imkânsız hale getiriyor. Aynı zamanda, Corona krizi ekonomiyi etkiliyor ve Hannover Messe'nin ana müşterisi imalat endüstrisi zaten salgının ciddi sonuçlarıyla mücadele ediyor. Alman endüstrisindeki talep ve satışlar azalıyor, bu da tedarik darboğazlarına, üretim durmalarına ve çalışanlar için çalışma saatlerinin azalmasına neden oluyor.
Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jochen Köckler yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Covid-19 çevresindeki dinamik gelişme ve kamu, ekonomik yaşam üzerindeki kapsamlı kısıtlamalar göz önüne alındığında, Hannover Messe bu yıl gerçekleşemez. Katılımcılarımız, ortaklarımız ve tüm ekibimiz bunu gerçekleştirmek için ellerinden geleni yaptılar, ancak bugün 2020'de dünyanın en önemli endüstriyel etkinliğine ev sahipliği yapmanın mümkün olmayacağını kabul etmeliyiz.”
Dijital Bilgi ve Ağ Platformu Açılacak
Hannover Messe'nin 73 yıllık tarihinde ilk kez bu etkinlik gerçekleşmeyecek. Ancak, organizatörler gösterinin tamamen yok olmasına izin vermeyecek. Köckler: “Yönlendirme ve değişim ihtiyacı özellikle kriz zamanlarında önemlidir. Bu yüzden kısa süre içinde Hannover Messe için müşterilerimize açacağımız dijital bilgi ve ağ platformuna yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diyor.
Çeşitli web tabanlı formatlar, Hannover Messe katılımcılarının ve ziyaretçilerinin yaklaşmakta olan ekonomi politikası zorlukları ve teknolojik çözümler hakkında bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlayacaktır. Canlı akışlar, tüm dünyada etkileşimli uzman röportajlarını, panel tartışmalarını ve en iyi sunumları taşıyacak. Çevrimiçi katılımcı ve ürün araması da örneğin ziyaretçilerin ve katılımcıların birbirleriyle doğrudan iletişim kurmalarını sağlayan bir işlevle geliştirilmektedir.
Köckler konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hiçbir şeyin doğrudan, kişiden kişiye temasın yerini alamayacağına kesinlikle inanıyoruz ve Corona'dan sonraki zamanı şimdiden bekliyoruz ama özellikle kriz zamanlarında esnek olmalıyız ve pragmatik davranmalıyız. Dünyanın en önemli sanayi ticaret fuarının organizatörleri olarak, kriz sırasında oryantasyon sunmak ve ekonomik hayatı sürdürmek istiyoruz. Bunu yeni dijital teklifimizle yapıyoruz” dedi.