
Girişimcilik Konseyi: 32 Kuruluşun Tek Çatı Altında Birleşmesi![]()
![]()
Girişimcilik Konseyi arcılığı ile girişimciliğe yönelik çalışmalar yapılacak, stratejiler geliştirilecek ve uygulamaya geçmesi sağlanacak. Başkanlığını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün, sekreteryasınını ise KOSGEB İdaresi Başkanlığının yürüteceği konseyin başlıca amacı, girişimcilik kültürünün ve ortamının iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve girişimciliğin yaygınlaştırılması için yeni stratejilerin ve politikaların belirlenmesi ve bu kapsamda girişimcilerin desteklenmesi olarak belirlendi. Konsey, girişimciliği engelleyen unsurların giderilmesi, ileri teknoloji ve yüksek katma değer yaratan girişim faaliyetlerinin özendirilmesinin yanı sıra örgün ve yaygın eğitim düzeyinde girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılmasını ve girişimciliğin teşvikine yönelik ödül mekanizmalarının geliştirilmesini hedefliyor. Ayrıca, TOBB da bugün genç ve kadın girişimciler kurullarında, sayıları her birinde 1500’leri geçen girişimci sayısının, 3 yıl içinde her iki kurulda da 10 bin 500’e çıkarılması hedefleniyor.
Girişimcilik Konseyi’nin kurulması, KOBİ stratejisinde yer alan en kıymetli eylemlerden biri olarak görülüyor. Girişimcilik eğitimleri sadece okul sıralarında hapsedilmeyecek, girişimci adaylarına yönelik danışmanlık hizmetleri verilecek, eğitim, iletişim ve bilgilendirme ortamları geliştirilecek. Özellikle “İleri teknoloji ve yüksek katma değer oluşturan girişimcilik faaliyetleri” özel olarak takip edilecek ve desteklenecek.
KOSGEB’de bugüne kadar 58 bin 774 kişiye girişimcilik eğitimi verildiği, bunlardan 2 bin 419 kişinin kendi işini kurduğu KOSGEB Başkanlığınca ifade ediliyor ve bu sayının 100 binlere daha sonra milyonlara çıkarılacağı hedefleniyor. 2011’de girişimci ve KOBİ’lere KOSGEB tarafından, 300 milyon liranın üzerinde destek sağlandığı da ayrıca ifade ediliyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; Ekonomi bakanlığı; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı; Kalkınma Bakanlığı; Maliye Bakanlığı; Milli Eğitim Bakanlığı; Hazine Müsteşarlığı; KOSGEB; İŞKUR; TÜBİTAK; YÖK; TOBB; TOBB kadın Girişimciler Kurulu; TOBB Genç Girişimciler Kurulu; Türkiye Girişim Sermayesi Meclisi; TESK; ASKON; ENDEAVOR; GYİAD; KAGİDER; MÜSİAD; TEKNOGİRİŞİM; TGBD; TİKAD; TÜGİK; TUSKON; TÜGİAD; TÜMSİAD; TÜRKONFED; TÜSİAD’ın (32 kuruluş) oluşturduğu ve 04 Ocak 2012 günü imzaladıkları “Girişimcilik Konseyi Manifesto”su:
maddelerini içeriyor.
Yazılanların, imzalananların başarıyla gerçekleşmesi ümidiyle…
![]() İlginizi çekebilir... Önümüzdeki Yıllarda En Büyük Sınavı Yeşil Mutabakat Üzerinde VereceğizTüm sektörlerde olduğu gibi önümüzdeki yıllarda en büyük sınavı AB'nin uygulamaya alacağı yeşil mutabakat üzerinde vereceğiz.... Sektörün Sorunlarına En Büyük Çare, Proje Bazlı Ortaklıklar Kurmak Olacaktırİnşaat sektörü, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri. Bu sektörde ciddi seviyelerde istihdam var. İş imkânı yaratma şansı var. Emek yoğun bi... EHİS Sektörü Yeni Fırsat Alanları OluşturuyorEndüstriyel Havalandırma, İklimlendirme, Soğutma (EHİS) sektörünün ülkemizde kurulan ilk derneği olan ESSİAD, üyelerinin ve sektörün gelişimine katkı ... |
||||
©2022 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.