
Herkesin Bildiği Habere Neden Yer Vermedik?
MCE - Mostra Convegno Expocomfort 2026
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
Silversun'da Borudan Yayılan Işınlar Konfora Dönüşüyor
|
Gedik Kaynak Tel Besleme Sihirbazı![]()
Bu uygulamada tel besleme cihazı alın alına getirilen sacların kaynağında kullanıyor. BigPack ile kaynak bölgesi arasında 20 metre mesafe bulunuyor.
Gedik Kaynak’ın piyasaya sunduğu tel besleme sihirbazı, 250 kg BigPack gazaltı kaynak tellerinde tel beslemenin kolaylaşması ve kaynak telinin uzak mesafelere rahatlıkla gönderebilmesini sağlıyor. Ürünün sunduğu diğer avantajlar şunlardır.
• Tel besleme sihirbazı robotik sistemlerde, otomasyonlarda ve standart kaynak makinelerinde kullanılabiliyor.
• Sistemin çalışması için sadece havaya ihtiyaç duyuluyor. Hava sayesinde tel besleme makaraları çalışıyor ve BigPack içerisindeki teli rahatça kaynak bölgesine gönderiyor.
• Sistem kaynak dikişindeki nufuziyet, mukavemet veya kaynak görüntüsünde hiçbir problem oluşturmuyor.
• Kaynak teli 40 metre mesafeye kadar zorlanmadan götürülebiliyor. Gazaltı kaynaklarında tel besleme ve torch mesafesi uzadığında telin gelmesi zorlaşmaktadır. Yapılan çalışmalara göre tel besleme sistemi her bir metre uzamasıyla telin gelmesi için ortalama 600gr çekme kuvvetine ihtiyaç duyulmaktadır. Zor şartlarda çalışan sistemlerde ortalama mesafe 20m olarak düşünüldüğünde, kaynak yapmak için ortalama 12kg çekme kuvvetine ihtiyaç vardır. 12kg’lık çekme kuvvetini standart gazaltı kaynak makinesi tel sürme ünitesi sürekli gerçekleştiremez. Bu sistem ile 40 metreye kadar hiçbir çekme kuvvetine gerek duymadan sistem sürekli kaynak teli ile beslenir. Bu da zor şartlarda kaynak yapmaya olanak sağlar.
• Sistemin iyi bir şeklide beslenmesi neticesinde kaynak telinin kontak memeye yapışması azalıyor, kontak memeden ve zamandan tasarruf sağlanıyor.
• Standart 15kg makara gazaltı kaynak teli kullanan yerlere direk uygulanamıyor. Bu nedenle sisteme 250kg lık BigPack dahil ediliyor. Bir BigPack yaklaşık 16 makara kaynak teline karşılık geldiğinden, kaynakçının 16 sefer kaynak teli değiştirmek için zaman harcaması gerekmiyor. Ayrıca tel değişiminde torch içerisinde kalan telin atılmasının önüne geçilerek telden de tasarruf sağlanıyor.
Örtüsü İletken Olmayan Dökme Demir Elektrot
![]()
Gedik Kaynak örtüsü iletken olmayan (non conductive) dökme demir elektrotları piyasaya sundu. Bu ürün sayesinde kaynak sırasında örtünün ark yapmaması nedeniyle iş parçasındaki işlenmis yüzeyler zarar görmeden kaynak yapılması mümkün olabiliyor. Ürün, problemli ve düzgün olmayan dökme demir parçaların tamir edilmesinde ve özellikle elektrot örtüsünün iş parçasına temasına engel olunamayan, ulaşılması güç yerlerin kaynağında kullanılıyor.
İş sağlığı ve güvenliği açısından elektrik çarpması tehlikesine karsı diğer grafit örtülü elektrotlara göre daha emniyetli şekilde çalışma imkanı da sunuyor.
İlginizi çekebilir... Rota Klima'dan Yeni Ürün: TEK YÖN KASETRota Klima pazara yeni bir ürün daha sundu. Tek Yön Kaset klima olarak yeni ürününü Mart 2026 itibariyle pazara sunan Rota Klima, ticari binalar ve vi... Akıllı Ultrasonik Doğalgaz Sayaçları ile Enerji Altyapısında Yeni DönemDoğalgaz sektöründe regülasyon ve ölçüm ekipmanları alanında faaliyet gösteren ESKA Valve, yaklaşık 200 milyon TL'lik Ar-Ge yatırımı sonucunda gel... İklimsa'dan Her Bütçeye Uygun Sürdürülebilir Çözümlerİklimsa, iklimlendirmenin yanı sıra güneş enerji sistemleri de dahil olmak üzere çevre dostu çözümleriyle her bütçeye uygun, konforlu seçenekler ve av... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.