
Herkesin Bildiği Habere Neden Yer Vermedik?
MCE - Mostra Convegno Expocomfort 2026
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
Silversun'da Borudan Yayılan Işınlar Konfora Dönüşüyor
|
ÖTV Tüm Ürünlerde Kaldırılsın![]()
İSİB Başkanı Mehmet Şanal bu sayımızın Konuk Yazar sayfasında yazdı. İSİB çalışmalarını paylaşan Şanal, sektörümüzde haksız rekabet oluşturacak şekilde faturalamaya yol açan ÖTV uygulamaları için, “Örnek vermek gerekirse, soğutma ve nemlendirme yapabilen klima santralleri özel tüketim vergisine tabi olurken, aynı karakterdeki benzer cihaz, ısıtma/havalandırma santrali adı altında satılması halinde ÖTV’ye tâbi olmuyor. Gıda güvenliğini sağlayan ticari buzdolabı, dolabı ayrı soğutma ünitesi ayrı satıldığında ÖTV’ye tâbi değil; birleşik satıldığında ÖTV’ye tâbi. Şofben ve termosifon ÖTV’ye tâbiyken, kombi cihazları tabi olmuyor. Bu durum haksız rekabet oluşturacak şekilde faturalamaya ve ÖTV kaçağına sebep oluyor ve dürüst çalışan firmaların rekabet imkânını engelliyor. ÖTV tüm ürünlerde kaldırılarak uygulama eşitlenmelidir” diyor. Şanal, aynı zamanda İSİB’in ihracatçı firmalarımıza desteği ve yeni pazar arayışlarını paylaşırken, Ticaret Bakanlığımızın www.kolaydestek.gov.tr sitesinin ihracat yapacak firmalar tarafından incelenmesini tavsiye ediyor. Konuk Yazar sayfamızı okumanızı öneririm.
Küresel Isınmayla Mücadelede Çevre Dostu Soğutma İç ortam hava kalitesi düzenleyicisi olarak geliştirdikleri cihaz hakkında Sercair Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mehmetoğlu ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiyi ve Baymak markasını da bünyesinde barındıran BDR Thermea Group tarafından geliştirilen dünyanın hidrojenle çalışan ilk kombisinin tanıtıldığı teknoloji sayfalarımızı ilgiyle okuyacağınızı umuyorum.
En derin saygılarımla, İlginizi çekebilir... Herkesin Bildiği Habere Neden Yer Vermedik?Son günlerde, ulusal basında ve iş dünyası haber bültenlerinde yer alan "fabrika kapatma kararı" haberine neden yer vermedik?... İklimlendirme Sektörü İlk Altı Ayda İki Önemli Etkinlikte BuluşacakGeçtiğimiz senenin şu veya bu nedenle ağır ve zor geçen bir sene olması sebebiyle iklimlendirme sektörümüz 2026 yılına oldukça temkinli yaklaşıyor.... Yeni Yılda Yeni Umutlar...Yeni bir yıl, yeni umutları yeşertir.... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.