
Herkesin Bildiği Habere Neden Yer Vermedik?
MCE - Mostra Convegno Expocomfort 2026
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
Silversun'da Borudan Yayılan Işınlar Konfora Dönüşüyor
|
Avrupa Isı Pompası Zirvesi, Nürnberg'de Uluslararası Bir Buluşmaya Sahne Oldu![]()
Avrupa Isı Pompası Zirvesi (European Heat Pump Summit), 26-27 Ekim 2021 tarihlerinde Nürnberg’te ses getiren bir başarıya imza attı. Uluslararası ısı pompası topluluğunu yeniden bir araya getiren iki günlük Zirve toplantısında mevcut pazar gelişmeleri, yeni araştırma ve geliştirme konuları ve ısı pompası uygulamalarındaki eğilimler hakkında birinci sınıf bilgi paylaşımları yapıldı. Chillventa tarafından desteklenen yedinci Avrupa Isı Pompası Zirvesi'ne 26 ülkeden 260 uzman katıldı. 34 tanınmış konuşmacı ile birlikte komponent üretiminde yenilikçi teknolojileri, ticaret ve endüstride ısı pompalarının kullanımları, soğutucu akışkanlar, hibrit sistemlerin ve yüksek sıcaklıklı ısı pompalarının kullanımı ve sorunlar tartışıldı. Etkinliğe eşlik eden Fuaye Fuarı'nda 16 şirket ve dernek, hizmetlerini ve ürün yeniliklerini katılan profesyonel topluluğa sundu. Bu yılki konferans ayrıca canlı yayın ve dijital katılım bileşenleriyle desteklendi. NürnbergMesse Avrupa Isı Pompası Zirvesi ve Chillventa Direktörü Daniela Heinkel; "Isı pompası topluluğunun bu büyük kararlılığından çok memnunuz. Tüm katılımcılara, konuşmacılara ve basın mensuplarına teşekkür etmek istiyorum. Nürnberg Fuar Merkezimizin nihayet birinci sınıf bilgi transferi ortamı ve ısı pompalarının tüm yönlerini kapsayan en üst düzeyde değerli profesyonel paylaşımlar için bir Avrupa platformu işlevine geri döndüğünü görmek güzel. Çalkantılı zamanların ardından, 26 ülkeden 260 katılımcı, Avrupa Isı Pompası Zirvesi'nin uluslararası ısı pompası uzmanları için önemini doğruladı" dedi.
Birinci sınıf kongre programı Avrupa Isı Pompası Zirvesi ve Chillventa KONGRESİ'nin teknik koordinatörü Dr. Rainer Jakobs şunları söylüyor: “Zirvede gerçekleşen birinci sınıf sunumlarla, bilim, endüstri ve teknolojideki gelişmeler ve bunların uygulanması dahil olmak üzere ısı pompası endüstrisindeki en son konular ele alındı. Yoğun ağ oluşturma fırsatlarıyla birlikte en üst düzeyde bilgi aktarımı bir kez daha odak noktası oldu ve gerçek katma değer sağladı. Özellikle heyecan verici bir sunum, EHPA'dan Thomas Nowak tarafından, mevcut on yıl boyunca Avrupa'da ısı pompalarının gelişimi hakkında yapıldı. İngiliz şirketlerinin faaliyetleri hakkında Birleşik Krallık DIT'den James Beal'in sunumu da ilgi çekiciydi. Bu yılki zirvenin net bir mesajı vardı: Tek ve çok aileli konutlarda, ticaret ve sanayide ısı pompaları yükselişte. Bu, Fraunhofer IGE'den Arianna Passamonti tarafından verilen ve hükümetin cömert fonlarının da yardımıyla ısı pompalarının bilimsel olarak nasıl teşvik edildiğini anlattığı sunumla doğrulandı. SRM/TEC Group'tan Rüdiger Rudischhauser'ın sunumu, ısı pompasının her iki yönünden de oldukça etkili bir şekilde yararlanan bir et işleme tesisi örneğine dayanarak soğutma ve ısıtmayı etkin bir şekilde birbirine entegre etme çözümünü ele aldı. Çok aileli konutlar konusu defalarca detaylı olarak sunulmuş ve çeşitli çözümler önerilmişti. Fraunhofer ISE'den Dr Marek Miara, genel durumu ve IEA’nın (Uluslararası Enerji Ajansı) konuya ilişkin çalışmasında son derece iyi belgelenmiş çok çeşitli örnekleri sundu. Bu konuda Daikin'den Bart Asperlagh, üreticinin bakış açısından özel çözümleri anlattı. Hem konuşmacılar hem de katılımcılar, Nürnberg'de Avrupa Isı Pompası Zirvesi'nde bir kez daha sahada bir araya gelmekten ve meslektaşlarıyla yüz yüze konuşmaktan son derece mutlu oldular.”
Fuaye Expo'da yeni ürünler
Chillventa 2022 ve Avrupa Isı Pompası Zirvesi 2023 İlginizi çekebilir... Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 48. Yılına HazırlanıyorYapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 27""30 Nisan 2026'da 48'inci kez kapılarını açacak.... Baymak Yeni Boyler Üretim Hattını Devreye AldıBaymak, üretim altyapısını güçlendiren yeni boyler üretim hattını devreye aldı. Türkiye operasyonunu BDR Thermea grubu için stratejik bir üretim merke... ESKA'dan Enerji Sektöründe Dijital Dönüşüm VurgusuCNBC-e ekranlarında yayınlanan E-Hayat programına konuk olan ESKA Valve Genel Müdürü Murat Çalapkulu, küresel enerji politikaları, Türkiye'de doğa... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.