
MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT'ta İhracatçı Firmalarımız Başarıyla Yer Aldı
COPA Isı Sistemleri: Geleceğe Güven Veren Yeşil Dönüşüm Yolculuğu
44. MCE-Mostra Convegno Expocomfort, Küresel Başarıyla Sona Erdi
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
|
İMSAD: “İnşaat Malzemesi İhracatı İlk Çeyrekte Geçen Yıla Göre Yüzde 13,8 Arttı”![]()
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) düzenlediği yılın ikinci Ekonomi Toplantısı’nda ‘İnşaat Sanayisinde İhracat ve Hedefler’ ve ‘Yeni
Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) Getirdikleri’ konuları ele alındı. Son ekonomik veriler çerçevesinde inşaat sanayisindeki ihracat rakamlarının değerlendirildiği toplantıda, gelecek yıllar için hedefler de tartışıldı. Toplantıda ayrıca yeni TTK da masaya yatırıldı.
İhracatla ilgili görüşlerini paylaşmadan önce geçtiğimiz ay AB’nin kalbi Brüksel’de İMSAD’ın sürdürülebilir enerji haftası kapsamında düzenlediği toplantılardan söz eden İMSAD Başkanı Hüseyin Bilmaç, EUbuild projesinin AB’ye ihraç ettiğimiz bir proje olduğunu belirterek, inşaat sektörünün ihracat rakamları hakkında şu bilgileri verdi: “Bu yılın ilk çeyreğinde ülkemizin gelişme hızı %3.2 iken inşaat sektörümüz %2.8 gelişim hızı ile genel büyümenin altında bir büyüme sergiledi. Bunun nedenleri çeşitli ancak yılın ilk yarısında sektörde kamu inşaat yatırımlarının hiç artış göstermediğini, özel sektör harcamalarındaki yatırım artışının ise %3.1’de kaldığını görüyoruz. Bu olumlu olmayan tabloya karşın inşaat sektörü ihracatında geçen yılın aynı dönemine göre 2012 yılı ilk çeyrek dönemi sonunda %13.8’lik bir artış kaydedilmiştir. Aynı dönemde ithalatta ise %8.5 bir gerileme söz konusudur.”
Toplantının özel konuğu TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de ihracattaki son rakamları değerlendirerek şunları söyledi: “Türkiye ekonomisi son dönemde son derece başarılı bir süreçten geçiyor. Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz ortamına rağmen Türkiye, büyüyor, istihdam üretiyor, ihracatını yeni rekorlara taşıyor. 55 bin dinamik ihracatçımız, Türkiye’nin geleceğini daha parlak yarınlara taşımak için çalışıyor.” Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. A. Bumin Doğrusöz ise yeni Türk Ticaret Kanunu’nun şirketler dünyasına getirdikleri ve sunduğu olanakları açıkladıktan sonra yeni Türk Ticaret Kanunu’nda geçtiğimiz günlerde 6335 sayılı Kanun’la yapılan değişikliklere de değindi. Toplantıda söz alan Prof. Dr. Kerem Alkin de yılın ilk çeyreği için şu değerlendirmeleri yaptı: “Türk ekonomisinin 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3 ve altında kalması beklenen büyüme beklentisinin aksine, yüzde 3,2 büyümesi ve beklenenden iyi gelen mayıs ayı sanayi üretim verisi, Türk ekonomisi için yıl başında dillendirilen büyüme beklentilerinin yukarı doğru revizyonu ihtimalini gündeme getirebilir. Küresel resesyon riskine bağlı olarak, uluslararası emtia fiyatları kısmen yumuşamışken ve enflasyon riski azalmışken, Merkez bankalarının bu durumu büyüme lehine kullanmaya çalıştıkları gözleniyor” dedi.
İlginizi çekebilir... Bosch Home Comfort, toptancı iş ortaklarıyla İngiltere'de buluştuBosch Home Comfort Group, iklimlendirme sektöründeki iş ortaklıklarını daha da güçlendirmek amacıyla düzenlenen "2026 Bosch Home Comfort Toptancı İş O... Adres değişikliği: MTMD Makina Hangar'daki ofisine taşındıMekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD) ofisini, Yakacık Çarşı Mahallesi, Kartal Caddesi No:90/92, 34876 Kartal/İstanbul adresine taşıdı.... Kiptaş Sultangazi Yunus Emre Mahallesi Projesinde Lowara Kalitesi Tercih Edildiİstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ iş birliğiyle hayata geçirilen Sultangazi Yunus Emre Mahallesi Konut Projesinde Lowara kalitesi tercih edildi... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.