
İklimlendirme Zirvesi 2026
Türk Markaları Milano'da Uluslararası İlginin Odağı Oldu
Panel Radyatör Seçiminde Doğru Isı Kaybı Yaklaşımı
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
|
ABB, Türkiye’nin Doğalgaz Boru Hattı Kapasitesinin Artırılmasına Katkıda Bulunuyor![]()
ABB, Türkiye’nin kuzeyinden geçen doğalgaz hattına hizmet verecek yeni bir gaz kompresör istasyonu için otomasyon ve güvenlik sistemleri,
elektrik teçhizatı ve buna bağlı hizmetlerin tedariki işini üstlendi. Türkiye’nin petrol boru hatları şirketi BOTAŞ’ın son kullanıcı olduğu sözleşmenin müşteri tarafında mühendislik ve inşaat şirketi Tecnicas Reunidas’ın Türkiye’deki alt yüklenicisi Teknotes yer alıyor.
Doğu Anadolu’da yeni kurulacak olan Erzincan Gaz Kompresör İstasyonu biri yedekte ve üçü üretimde olmak üzere toplam dört adet türbin/kompresör ünitesine sahip olacak. Boru hattının debisi saatte 1,6 ila 2 milyon standart metreküp arasında değişiyor. Bu projeye ABB’nin katkısı, Türkiye’deki doğalgaz kullanıcılarının büyük bir kısmına enerji taşıyan boru hattının genel taşıma kapasitesini artırmak şeklinde olacak
ABB’nin tedarik edeceği sistemler arasında kompresör istasyonunu ve diğer süreçleri kontrol edecek olan 800xA entegre otomasyon sistemi, acil kapatma için 800xA High Integrity güvenlik sistemi ve ölçme cihazlarının yanı sıra trafo, orta ve alçak gerilim panelleri ve diğer muhtelif elektrik teçhizatı yer alıyor. ABB aynı zamanda sahadaki tüm mühendislik dokümantasyonu ile ürün ve sistemlerin kurulum hizmetlerini de gerçekleştirecek.
ABB Proses Otomasyon Bölüm Başkanı Veli-Matti Reinikkala, “ABB’nin sahip olduğu ileri otomasyon çözümleri, elektrik ürünleri yelpazesi ve süreçler hakkındaki derin bilgisi, istasyonun ilk günden etkili, verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasına katkıda bulunacaktır. Sanayi sektörlerindeki mükemmel itibarımız ve bu boru hattında sahip olduğumuz proje deneyimi, söz konusu sözleşmeyi kazanmamızda etkili olmuştur” dedi.
Bu sözleşme, ABB’nin son üç yıl içerisinde Botaş’tan aldığı üçüncü gaz kompresör istasyonu projesidir. ABB, Sivas ve Çorum’da bulunan diğer iki istasyon için de elektrifikasyon ve otomasyon sistemleri temin etmiştir.
İlginizi çekebilir... Alarko Carrier'dan yeni nesil ısı pompası lansmanı ve bayi buluşmasıAlarko Carrier, İzmir Marriott Hotel'de düzenlediği lansman ve eğitim organizasyonunda; İzmir ve İstanbul bürolarına bağlı bayileriyle bir araya g... İmbat, Rooftop ile işletme giderlerinde (OPEX) %29'a varan tasarruf sağlıyorMühendislik analizlerine göre; İmbat Rooftop Üniteleri, geleneksel Chiller ve Klima Santrali (AHU) kombinasyonlarına kıyasla ilk yatırım maliyetlerind... Samsung'dan 24 saatte klima kurulumu ile 'Yaza Merhaba' kampanyasıMayıs ayı sonuna kadar samsung.com'dan alınan seçili klimaların kurulumu Samsung yetkili servis ekiplerince teslimattan sonraki 24 saat içinde hız... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.