
İklimlendirme Zirvesi 2026
Türk Markaları Milano'da Uluslararası İlginin Odağı Oldu
Panel Radyatör Seçiminde Doğru Isı Kaybı Yaklaşımı
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
|
Ayvaz Bu Yıl da İhracatın Yıldızı Oldu![]()
Başarılı ihracat çalışmaları neticesinde 83 ülkeye imzasını atan Ayvaz A.Ş., İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’nin (İMMİB) düzenlediği
“İhracatın Yıldızları” ödül töreninde 3’lük ödülü aldı. Son dört yıldır üst üste üçüncülük ödülü alan şirket, son dönemde özellikle Afrika kıtasına odaklanması sayesinde ihracat yaptığı ülke sayısını 83’e çıkardı.
Konuyla ilgili bilgi veren Ayvaz A.Ş. Dış Satış Müdürü Yeşim Özer Saraç, İMMİB’nin İhracatın Yıldızları ödüllerinde kendi kategorilerinde 4 yıldır ödül aldıklarını belirterek, üretimi yapılan tüm ürün gruplarından yurt dışına satışlar gerçekleştirildiğini söyledi. Bu başarının arkasında büyük bir ekip çalışmasının yattığını söyleyen Saraç, yaptığı konuşmada “Ayvaz olarak, son bir yılda Gana’nın da dahil olmasıyla birlikte 83 ülkeye ihracat yaptık. Avrupa Birliği ülkeleri her zamanki gibi en çok satış gerçekleştirdiğimiz ülkelerin başında yer aldı. İhracat hedeflerimiz de, ihracat rakamlarımız da her yıl düzenli olarak artıyor. Ayvaz için dış ticaret büyük önem arz ediyor, dolayısıyla pazar ve müşteri odaklı çalışma felsefemizi koruyoruz” dedi.
2010 ve 2011 yıllarında Bulgaristan ve Rusya’da kurdukları fabrikalarda da imalata başladıklarını belirten Saraç, “Bulgaristan’da kurduğumuz fabrika ile Avrupa ülkelerine ve Rusya pazarına yönelik bir yapılanma sağladık. Yurt dışından gelen ürün taleplerine daha hızlı cevap verebilmenin yolunu bu fabrikalarla açmış olduk. Bunların dışında Irak’ta bir temsilciliğimiz, İtalya, Ukrayna ile Almanya’da da satış ofislerimiz ve depolarımız var. İhracat konusundaki satış organizasyonumuzu farklı ülkelerdeki 253 distribütörümüz ile gerçekleştiriyoruz” dedi.
Yeni pazarlar yaratmak için Ayvaz’ın yurt dışında birçok fuara katıldığını belirten Saraç, geçen yıla büyük hedeflerle başlandığını fakat yılın ortasında AB ülkelerinde baş gösteren ekonomik krizin kendilerini de endişelendirdiğini söyledi. Bugün ise dünyanın çok farklı noktalarına satış yapabilen bir şirket oldukları için krizin kendilerini pek etkilemediğinin altını çizen Saraç, yeni pazarlar yaratmış olmanın avantajını bu süreçte yaşadıklarını sözlerine ekledi.
İlginizi çekebilir... Alarko Carrier'dan yeni nesil ısı pompası lansmanı ve bayi buluşmasıAlarko Carrier, İzmir Marriott Hotel'de düzenlediği lansman ve eğitim organizasyonunda; İzmir ve İstanbul bürolarına bağlı bayileriyle bir araya g... İmbat, Rooftop ile işletme giderlerinde (OPEX) %29'a varan tasarruf sağlıyorMühendislik analizlerine göre; İmbat Rooftop Üniteleri, geleneksel Chiller ve Klima Santrali (AHU) kombinasyonlarına kıyasla ilk yatırım maliyetlerind... Samsung'dan 24 saatte klima kurulumu ile 'Yaza Merhaba' kampanyasıMayıs ayı sonuna kadar samsung.com'dan alınan seçili klimaların kurulumu Samsung yetkili servis ekiplerince teslimattan sonraki 24 saat içinde hız... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.