1992'den Beri, 9 Yıl 11 Ay Sonra...
Türk Markaları Milano'da Uluslararası İlginin Odağı Oldu
Veri Merkezlerinin Yükselişi ve Soğutmanın Stratejik Önemi
Yüklenicinin Mühendisi: Değeri Bilinmeyen Bir Katkıda Bulunan
|
İzocam 12. Yalıtım Yarışması Başvuruları Sona Erdi
İzocam’ın bu sene on ikincisini düzenleyeceği ve 26 Mart tarihinde başvuruları sona eren Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’na toplam 79 grup başvurusu yapıldı. Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’nın ilk üç finalisti, Slovakya Bratislava’da, Saint-Gobain Insulation tarafından gerçekleştirilecek Multi Konfor Binalar Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek. İzocam tarafından on ikincisi düzenlenen Yalıtım Yarışması’nda proje konusu, 12-15 aileyi barındıracak sürdürülebilir bir mahallenin geliştirilmesi olacak. Yarışmada; söz konusu mahalledeki altyapı, ofisler, eğlence ve dinlenme alanlarının mevcut binalarda tekrar kullanımla çözülmesi ve bu yapıların kentle iyi bir şekilde bütünleşmesinin sağlanması hedeflenecek. Öğrenciler Yalıtım Yarışması’nda; İngiltere’de Nottingham Trent Basin bölgesinin yenilenme programı kapsamında, sürdürülebilir bir yaşamın tasarımını gerçekleştirecek. Tasarlanacak olan mahallenin konumlandırıldığı yerde daha geniş alanlarda bir yenilenme vizyonunun geliştirilmesi ve etkili bir ev-iş planının temin edilmesi kriteri aranacak. Türkiye ve KKTC Üniversitelerinin Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Kentsel Tasarım, Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerinin katıldığı “İzocam 12. Yalıtım Yarışması’nda”, ulusal jüri, ses yalıtımı, yangın güvenliği, ekolojik binalar ve yapı fiziği konusunda yetkin öğretim görevlileri ile uzman mimarlardan oluşuyor.
Başvuruları Kasım ayında başlayan ve 26 Mart 2012’de başvuruları sona eren yarışmaya, 79 grup başvurusu yapıldı. 02 Nisan 2012 Pazartesi günü proje teslimlerini ileten grupların jüri tarafından değerlendirilmesi sonrası dereceye giren projelerin duyurumu 12 Nisan 2012 tarihinde yapılacak. Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri, ödüllerini, 2-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 35. Yapı Fuarı-Turkeybuild 2012’de İzocam standında düzenlenecek bir törenle alacak. Ulusal yarışmanın birincisi 6.000 TL, ikincisi 4.000 TL ve üçüncüsü 3.000 TL ile ödüllendirilecek. Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri, 22-25 Mayıs tarihleri arasında da Slovakya’nın başkenti Bratislava kentinde düzenlenecek uluslararası etapta ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.
İlginizi çekebilir... Temizlenmeyen Klimalar İç Ortam Havasında Bakteri ve Küf Yükünü ArtırıyorDüzenli bakım yapılmayan klimalarda nem ve toz birikimi, bakteri ve küf oluşumunu artırabiliyor... Büyük projelerin güçlü tercihi LowaraLOWARA, Libya'nın Suluq bölgesinde inşa edilen 12.000 m³/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisi için özel olarak hazırladığı hidrofor setinin sevkiy... İklim değişikliği binalarda tasarım kriterlerini değiştiriyorTunç Korun; "İklimlendirme Sistemleri Geleceğin Koşullarına Göre Tasarlanmalı"... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.