
MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT'ta İhracatçı Firmalarımız Başarıyla Yer Aldı
COPA Isı Sistemleri: Geleceğe Güven Veren Yeşil Dönüşüm Yolculuğu
44. MCE-Mostra Convegno Expocomfort, Küresel Başarıyla Sona Erdi
Buhar Odası ve Isı Borusu ile Isı Yönetimi
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
Warmhaus Glowa'yı Yurtiçi Pazara Sundu
|
İnşaat Sektörü, “Kentsel Dönüşüm” Ekonomi Başlıklı Toplantısında Bir Araya Geldi![]()
Açılış konuşması İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç tarafından yapılan toplantıya Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ile İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin konuşmacı olarak katıldılar.
Hüseyin Bilmaç:
![]()
“2012 yılından beklentimiz %5-7 civarında bir sektörel büyüme”
İMSAD olarak 2012 yılından %5-7 civarında bir sektörel büyüme beklediklerini söyleyen İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, “2012 yılı sektörümüzü yakından ilgilendiren yeni stratejiler, eylem planları ve yasal düzenlemelerin açıklandığı ve uygulamaya alınması planlanan bir yıl. Şüphesiz planların uygulanmasında biz sektör örgütlerine de görevler düşecektir.”
İMSAD olarak ülkemizde başarılı bir ketsel dönüşüm süreci uygulamasını ve bu sürecin sorunlara çözüm getiren örnek bir uygulama olarak başarılı olabilmesini son derece önemsediklerini ifade eden Bilmaç, kentsel dönüşüm sürecine yönelik şu açıklamayı yaptı: “Kentsel dönüşüm sürecinde inşaat malzemesi sanayisi olarak önemli bir rol üstleneceğiz. Ancak pek çok sektör örgütü ve STK gibi bizim de ilgili yasanın oluşum sürecine katkı koyabildiğimizi söyleyemem. Tek söyleyebildiğim Meclis’te müzakere edilen tam adıyla ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’ isimli önemli bir kanun tasarısı olduğu ve bu tasarı ile ilgili basına yansıyan konuları takip ettiğimiz. Tasarıda yer alan Kanunun amacını ise bilmeyenler için kısaltarak tekrar etmek isterim: ‘Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, yapı standartları ve güvenli yaşama çevrelerini oluşturmak için iyileştirme, tasfiye, yenilemeye dair her türlü işe ilişkin usul ve esasların belirlenmesi’ Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu’nun yürütmesi planlansa da kanun ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’nin önemli bir rol üstleneceğini görüyoruz.”
Prof. Dr. Kerem Alkin:
“Türk iş dünyası ihracat artışını sürdürmek için tarihi bir mücadele ortaya koyuyor”
2011’in iyi bir şekilde kapandığını ancak 2012 için dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan İMSAD Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Kerem Alkin de inşaat sektöründeki istihdamın arttığına dikkat çekti.
Alkin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bina İnşaatı Sektörü İstihdam Endeksi yüzde 3,0 artarak 79,9’dan 82,3’e yükseldi. Türk ekonomi yönetimi, bu derece tempolu bir iç talep artışının ve Türk halkının bu derece hızlı ve bir anlamda ölçüsüz bir tüketim ve borçlanma temposuna yönelmiş olmasının, Türk ekonomisinin orta vadeli riskleri açısından sağlıklı olmadığının farkında. Bu nedenle, gerek fiyat istikrarı, yani enflasyon riski, gerekse de finansal istikrar, yani cari açık riski için, yani Türk halkını 2012 yılı ve kısmen 2013 yılında daha tasarruflu olmaya teşvik etmek için, yurtiçi piyasayı bir miktar soğutmak, temposunu yavaşlatmak gerekiyor.”
Ali Seydi Karaoğlu:
“TOKİ’nin uluslararası arenada da bilinilirliği ve güvenilirliği gün geçtikçe artıyor”
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu ise; TOKİ’nin uluslararası arenada da bilinilirliği ve güvenilirliğinin gün geçtikçe arttığını vurguladı. Karaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizin dünyada meydana gelen doğal afetlerden etkilenen muhtelif ülkelere yaptığı yardımlar çerçevesinde, halkımızdan toplanan bağışlarla, bu ülkelerde konut ve altyapı gibi muhtelif uygulamalar hayata geçirilmektedir. Bilindiği üzere TOKİ konut uygulamaların yanı sıra, kendi konut projeleri çerçevesinde yaptığı okul ve sağlık tesislerinin yanısıra, Bakanlıklar, kamu kuruluşları ve ilgili diğer proje ortakları ile yapılan protokoller kapsamında, ihtiyaç bölgelerinde sağlık, eğitim, güvenlik, spor tesisleri, sevgi evleri ve yurtlar gibi birçok sosyal amaçlı tesisin yapımını da üstlenmektedir. Bu kapsamda örneğin, İstanbul-Seyrantepe’de 2016 UEFA kriterlerine uygun yaklaşık 53 bin seyirci kapasiteli spor kompleksini tamamlayan İdaremiz 14 ilde toplam 14 stadyumu daha yapım programına almış, Türk futboluna ve sporuna kazandırmış olacaktır.”
İlginizi çekebilir... CF Ashgabat 2026, Türkmenistan'da Kapılarını AçtıSo Fuar tarafından organize edilen CF Ashgabat 2026-Uluslararası İnşaat ve Enerji Fuarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bugün kapılarını ... Boiler Summit 2026: Karar Vericileri ve Saha Uzmanlarını Bir Araya Getiriyor17-18 Haziran tarihlerinde Makina Hangar'da gerçekleşecek Boiler Summit'te, teknik performans odağında iki gün boyunca alanında uzman isimleri... İzocam, Bayileriyle "Köklerimiz Bir, Gücümüz Birlikte" Mottosuyla Antalya'da Buluştuİzocam, 26'ncı Uluslararası Bayi Toplantısı'nı Antalya'da gerçekleştirdi. "Köklerimiz Bir, Gücümüz Birlikte" mottosuyla düzenlen... |
|||||||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.