
MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT'ta İhracatçı Firmalarımız Başarıyla Yer Aldı
COPA Isı Sistemleri: Geleceğe Güven Veren Yeşil Dönüşüm Yolculuğu
44. MCE-Mostra Convegno Expocomfort, Küresel Başarıyla Sona Erdi
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
|
Danfoss![]()
Değişken debili sistemlerde binanın hareketli değişken yükü dolayısı ile kontrol vanaları devamlı hareket halindedir. Özellikle geçiş mevsimlerinde ısıtma veya soğutma ihtiyacının minimuma inmesi dolayısı ile sistemdeki dengeler değişir. Termostatlardan kumanda alana motorlu vanaların kapatması ile birlikte sistemdeki yük pompa üzerine biner. Her ne kadar pompamız frekans konvertörlü olsa da debi değerini belli bir oranın altına indiremez. Bu oran %10 ila %20 arasında değişir. Pompa, debi ihtiyacı bu oranın altına indiğinde zorlanmaya başlar. Bu pompaya zarar verebilecek boyutlara ulaşır. Şu durumda yapılması gereken uygulama aşağıda görüldüğü gibi pompaya bir by-pass hattı çekmek ve gerekli durumlarda debinin bu hattan dönmesini sağlamaktır. Sistemdeki vanaların kapatması ile pompa üzerindeki fark basınç arttığında pompanın üzerinde oluşan fazla fark basıncı, aşırı basınç tahliye vanası devreye girerek boşaltır ve pompa üzerine fazla yük binmesini engeller.
Fark basınç tahliye vanasında membranın alt kısmı pompa basma kollektörü, üst kısmı pompa emme kolektörü basıncını algılayacak şekilde gerekli impuls tüpleri bağlantıları yapılarak vanaların fark basınçta çalışması sağlanır. Vananın önündeki ve arkasındaki basınç, impuls tüpleri aracılığı ile aktüatör bölmesine ulaşır ve kontrol diyaframına etki eder.
Kontrol vanası normalde kapalı bir vana olup düşen diferansiyel basınç karşısında sabit diferansiyel basıncı sağlamak için açar.
PN25 DN15 kvs 4.0 m³/h basınç aralığı 0.3-2.0 bar olan vana bu sisteme uygundur. Aşırı fark basınç tahliye vanaları sadece pompa by-pass hattında kullanılmaz. Kolon veya branşman başı uygulamaları da yapılabilir. Bu vanalar Kartal Adliye Sarayı projesinde başarıyla uygulanmış ve sistemin problemsiz çalışmasını sağlamıştır.
İlginizi çekebilir... Warmhaus Glowa'yı Yurtiçi Pazara SunduWarmhaus kombi ürün gamında bulunan yeni nesil pnömatik kombisi Glowa'yı yurtdışı pazarlardan sonra yurtiçi pazara da sundu.... DIP Serisi Sirkülatör: Duyar'lı Çözümler Bir Adım ÖndeDuyar Pompa, DIP kuru rotorlu sirkülatörleriyle, 1. sınıf performansı keşfedin. Aynı eksende konumlandırılmış emme ve basma flanşları sayesinde kompak... Samsung WindFree Tek Yön Kaset KlimaSamsung Electronics, WindFree Tek Yön Kaset Tipi Klima ile iklimlendirmede konforu, ince tasarımı ve verimliliği bir araya getiriyor.... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.