
MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT'ta İhracatçı Firmalarımız Başarıyla Yer Aldı
COPA Isı Sistemleri: Geleceğe Güven Veren Yeşil Dönüşüm Yolculuğu
44. MCE-Mostra Convegno Expocomfort, Küresel Başarıyla Sona Erdi
Buhar Odası ve Isı Borusu ile Isı Yönetimi
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
Warmhaus Glowa'yı Yurtiçi Pazara Sundu
|
E-Gaz’dan İzmir’de Brülör / Gaz Armatürleri Eğitimi![]()
E-Gaz Ltd. Şti. 17 Ocak’ta MMO İzmir şubesinin eğitim faaliyetleri kapsamında, yaklaşık 90 kişilik katılımla, doğalgaz brülörleri ve doğalgaz armatürleri üzerine kapsamlı bir eğitim verdi.
Eğitimde; özellikle doğalgaz projesi ve tesisatı yapan makine mühendisleri ile kamu kurumlarında ihale teknik şartnameleri hazırlayan makine mühendisleri için, yeni BEP yasasına da uygun olarak doğru cihaz seçiminin sağlanmasını amaçlanmaktaydı.
Eğitimi E-Gaz satış ve pazarlama müdürü Zafer Sağlam verdi. Yaklaşık 1,5 saat süren eğitimde; kazan kapasitesi, kazan karşı basıncı, kazan konstriksüyonu, kazan kapak kalınlığı kriterlerinin yanında buhar kazanı , sıcak su kazanı, kızgın yağ kazanı, sıcak hava jeneratörü v.b. gibi uygulamalar için doğru kapasite ve çalışma şekline uygun doğalgaz brülör seçim yöntemleri anlatıldı. Özellikle gaz giriş basıncına göre brülör gaz armatürü çapı tercihi ve karşı basınca göre brülör çalışma grafiklerinin kullanımı öne çıkan konular arasındaydı.
Ayrıca, hem brülör öncesi kullanılan hem de genel gaz tesisatlarında kullanılması gereken, küresel vana, gaz filitresi, gaz regülatörleri, manometreler, kompansatörler, el kurmalı selonoid vanalar ve multiblokların doğru montaj şekilleri ile ürün seçimleri, eğitimin diğer bir kısmıydı.
Eğitimde, görsel örneklerle ürün seçimi ve montajlarında yapılan hatalar da ele alındı. E-Gaz’dan Satış Pazarlama Müdürü Zafer Sağlam; özellikle kamu ihalelerinde hazırlanmış olan teknik şartnamelerde brülör kapasiteleri ve gaz armatürleri seçimlerinde ciddi hatalar olduğunu ve ihale yapıldıktan sonra bunu değiştirmenin mümkün olmadığını belirtti. Bu sebeple bu eğitimin çok önemli, faydalı olduğunu ve katılımcıların ilgisinin yüksek olduğunu vurguladı.
İlginizi çekebilir... CF Ashgabat 2026, Türkmenistan'da Kapılarını AçtıSo Fuar tarafından organize edilen CF Ashgabat 2026-Uluslararası İnşaat ve Enerji Fuarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bugün kapılarını ... Boiler Summit 2026: Karar Vericileri ve Saha Uzmanlarını Bir Araya Getiriyor17-18 Haziran tarihlerinde Makina Hangar'da gerçekleşecek Boiler Summit'te, teknik performans odağında iki gün boyunca alanında uzman isimleri... İzocam, Bayileriyle "Köklerimiz Bir, Gücümüz Birlikte" Mottosuyla Antalya'da Buluştuİzocam, 26'ncı Uluslararası Bayi Toplantısı'nı Antalya'da gerçekleştirdi. "Köklerimiz Bir, Gücümüz Birlikte" mottosuyla düzenlen... |
|||||||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.