
‘Swegon Air Academy’ İstanbul’daydı![]()
Dünyanın dört bir yanında iklimlendirme üzerine araştırmalar yaparak her ay farklı ülkelerde seminer gerçekleştiren Swegon Air Academy’nin son durağı Türkiye oldu. İşletmeleri kusursuzlaştırarak maliyetleri azaltan çözümlerin vurgulandığı seminerde, Türkiye’de giderek yaygınlaşan yüksek binaların tasarım ve havalandırma sistemleri ele alındı.
Akcor Havalandırma Sistemleri organizasyonunda düzenlenen Swegon Air Academy, “Yüksek Binalarda Tasarım ve Havalandırma” teması ile 15 Kasım 2011’de İstanbul Point Otel Barbaros’ta gerçekleştirildi. Swegon Air Academy semineri, dünya iklimlendirme ve enerji profesyonellerinin buluşma noktası oldu. Yoğun ilgi gören ve enerji sektörünü bir araya getiren ‘ Swegon Air Academy’ seminerinde iklimlendirme ve enerji profesyonelleri konuşmalar gerçekleştirdi.
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Turan’ın da konuşmacı olarak katıldığı organizasyonda, sektörün geleceği üzerine açıklamalar yapıldı. Turan yaptığı konuşmada; Türkiye’nin genç nüfusu ile hızla kentleşen bir yapıda olduğunu, mevcut yapı stoğunun kayıt dışı, deprem riski ve kalite sorunları nedeniyle kentsel dönüşüm projeleriyle elden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında Türk inşaat sanayisinin bugün bulunduğu konuma da değinen Turan, Türkiye’de İnşaat sektörünün 4 milyon kişi ile istihdama katkı sağladığını, toplumda iklimlendirme sektörü olarak nihai tüketicinin bilgilendirilmesi için çalışmalar yapılması gerekliliğini, inşaat sanayisinin sadece iç pazarda değil, bulunduğu bölgede ve başlıca ihracat pazarları içinde üretim üssü konumuna geldiğini açıkladı.
Swegon Air Academy seminerinde yer alan diğer konuşmacılardan Hilson Moran Sorumlu Müdürü Vince Ugarow ise, inşaat sektöründe 20 yıllık tecrübesiyle uzmanlaştığı konulardaki deneyimlerini aktardı. Ugarow, “Yüksek binaların tasarım projelerinde çevresel faktörlerin ele alınmasını, binanın performansı ve verimliliğinin estetik kadar önemli olduğunu yatırımcıların bu konuya dikkat etmelerinin gerekliliğini” açıkladı. Ugarow’un seminerde ele aldığı ‘İklime duyarlı yüksek binalar ve sürdürülebilir bir tasarım yaklaşımı’ konusu seminer katılımcıları tarafından ilgi gördü.
İlginizi çekebilir... Baymak Akademi Saha Eğitimleriyle Bayi ve Servis Ekiplerini GüçlendiriyorBaymak; Türkiye genelinde başlattığı "Baymak Akademi Yolda" eğitim serisiyle bayiler ve servis ekipleriyle buluşmaya devam ediyor. Konya, Anta... ASHRAE İklimlendirme Zirvesi, Sektörü Marmara Üniversitesi'nde Bir Araya GetiriyorASHRAE Turkish Chapter Marmara Üniversitesi ve Marmara Bilim ve Teknoloji Kulübü işbirliğiyle düzenlenen ASHRAE İklimlendirme Zirvesi, 17 Aralık 2025 ... Google, 2025'in En Çok Merak Edilenlerini AçıkladıGoogle, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya genelinde ve Türkiye özelinde yükselişe geçen arama trendlerini 2025 Yılının Arama Trendleri (Year in Sear... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.