İçeriğe geç

Mekanik Tesisat Sektörünün Dergisi

Reklam
ÇUKUROVA ISI
B2B Medya - Dergi | Web | Mobil
Tesisat Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Abkay Grup Tarafından İthal Edilen Fujitsu Klima Sistemleri ile BMS Uygunluğu

1.093 okunma191. Sayı (KASIM 2011)

Abkay Grup Tarafından İthal Edilen Fujitsu Klima Sistemleri ile BMS Uygunluğu
Bir binadaki elektromekanik sistemlerin büyük çoğunluğu kontrol edilebilir ve göz önünde değildir. Bu sistemlerin işletme ve kontrol birimleri dağınık bir şekildedir. Bu sistem ve cihazların günlük çalışma işlevlerini yapmalarını sağlamak üzere binanın büyüklüğüne ve içindeki sistemlerin karmaşıklığına bağlı olarak değişen sayı ve kalitede personele ihtiyaç vardır. Yeterli personel yanında farklı yazılım ve kontrol elemanları ve sensörlele denetlenen farklı sistem gruplarının uyum içerinde çalıştırılması ve kontrol edilmesi ve birebirine adaptasyonu da farklı bir işgücü bilgi gerektirebilir
 
Bina yöneticileri, yatırımcıları ve personelin görevi iklimlendirme cihazlarının çalıştırılıp durdurulmasından, aydınlatma ile ilgili olarak ışıkların yakıp söndürülmesine,  mahal sıcaklık ayar değeri saptaması, VRF sistemlerin kontrolüne, yangın sisteminin denetlenmesi gibi değişik elektriksel ve mekanik işlevleri kapsamaktadır.  Ayrıca bu denetlenecek ve işletilecek sistemlerin devreye alıp devrede tutabilmek dahi önemli ve pahalı bir insan gücü gerektirecektir. Kaldı ki enerji tasarrufu programlarını başarabilmek bu şartlarda olanaksızdır. 
 
İşte bu nedenle bina sahibi ve yöneticileri bu sistemlerin daha etkin, daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak uzaktan veya tek noktadan denetim yollarını bulmak zorundadır. Bu durum genel müdürlük binaları, havaalanı, hastane, üniversite, fabrika gibi büyük ve yaygın yerleşim yerlerinde daha fazla önem kazanır.
 
Abkay grup tarafından ithal edilen Fujitsu VRF (değişken debili akış sistemleri) Bina yönetim sistemleri ile birlikte uyumlu olarak çalışabilir. Bina yönetim sistemi iki farklı uluslar arası standarta tek bir iletişim hattı üzerinden usb bağlantısı ile haberleşme yapabilmektedir. 
 
Fujitsu klima sitmeleri BACnet, vasıtasıyla 1.600 iç ünitenin merkezi denetimini, 400 adet dış ünite ve 4 adet VRF sisteminin merkezi denetimi yapılır. Yazılımı içeren bir CD ve koruma anahtarı bir usb adaptör vasıtasıyla BACnet işletim istasyonuna bağlanır. 
 
Fujitsu VRF Sistemleri ve bir LONWORKS arasında bağlantı sağlanabilmesi için küçükten orta boya kadar BMS ve VRF sistem arasında bir ağ oluşturulması gereklidir. LONWORKS ara yüzü BMS den VRF sisteminin merkezi görüntülenmesini sağlayan ağ adaptörü ile 128 iç ünite kontrolü sağlanabilir. 
ABKAY
Reklam
TEKNİK ARITMA
Reklam
TEKNİK ARITMA
Reklam
E.C.A.

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
DOĞU İKLİMLENDİRMEİMBATALFA LAVALKARYER GROUP
Reklam
FRİTERM

Advertorial

Tümü: Advertorıal