
Schneider Electric, Yeşil İş Konferansı’nda, “Akıllı Şebekeler”in Önemini Anlattı![]()
‘Sürdürülebilir Bir Çevre’ için 6 - 7 Ekim 2011 tarihleri arasında Swissotel’de gerçekleşen Yeşil İş Konferansı’na Schneider Electric de destek verdi. Karbon ekonomisinden, enerji verimliliğine kadar birçok konunun masaya yatırıldığı konferansta, Schneider Electric’in akıllı şebekeler konusuna dikkat çektiği konuşma katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
“Düşük Karbon Ekonomisi”ne geçiş sürecini hızlandırmak ve “Sürdürülebilir Gelecek” bilinciyle, tüm tarafları buluşturmayı hedefleyen Yeşil İş Konferansı’nda, iş planlama ve karar verme süreçlerinde ‘Sürdürülebilirlik’in temel şartı olan enerji verimliliği, sürdürülebilir enerji ve düşük karbon ekonomisi gibi konular değerlendirildi.
Schneider Electric Orta Asya Ülkeleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler’in “Akıllı Şebekeler” konulu oturumda konuşmacı olarak katıldığı konferansta Schneider Electric İş Geliştirme Direktörü Hares Habre’de konuşmacılar arasında yer aldı. Konferansta, “Uzaktan Enerji İzleme” konusunda bir sunum yapan Schneider Electric İş Geliştirme Direktörü Hares Harbe, web tabanlı teknoloji ile uzaktan enerji izleme sistemi sunan Schneider Electric’in enerji verimliliği ile bina performansının sürekli olarak geliştirilmesine olanak sağlayan bilgi, analiz ve rehberlik sunduğunun altını çizdi.
Yeşil İş Konferansı’nda, Schneider Electric’in Daha Akıllı Bir Enerji Yönetimi’nin sağlanması amacıyla sunduğu “Akıllı Şebekeler” konusunda konuşma, yapan Schneider Electric Orta Asya Ülkeleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, enerji verimliliğinin önemine dikkat çekti. Konuşmasında enerji ihtiyacının 2050 yılına kadar bugünkü tüketiminin 2 katına çıkacağını ve enerjinin maliyetinin daha da artacağını belirten Keçiciler, elektriğin Akıllı Şebekeler ile verimli, sürekli, ekonomik ve güvenli bir şekilde sağlandığını belirtti. Keçiciler, “Akıllı Şebekeler, elektrik üretiminin çevresel etkisini önemli ölçüde azaltarak, daha konforlu, rekabetçi ve sürekli enerji kaynağı sunuyor” dedi.
Elektrik şebekesini bir IT ağı üzerinden birleştiren “Akıllı Şebeke”lerin elektrik üretiminin çevresel etkisini önemli ölçüde azaltarak, daha konforlu, rekabetçi ve sürekli enerji kaynağı sunduğunu söyleyen Schneider Electric Orta Asya Ülkeleri Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Keçiciler, iklim değişimi ve sera gazlarının etkisinin azaltılmasının artık global bir hedef haline geldiğini belirtti.
İlginizi çekebilir... Murat Savcı: "Yeni Standart, Ülkemizin Enerji Verimliliği Çıtasını Yükseltecek"TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı güncellendi; Murat Savcı, yeni düzenlemenin enerji verimliliğinde ülkemizin çıtasını yükselterek sürd... İzocam, Tüm Tesislerinde Eş Zamanlı Çevre Dostu Etkinliklere İmza Attıİzocam, çevresel sorumluluk anlayışıyla tüm tesislerinde eş zamanlı çevre temizlikleri ve fidan dikimleri gerçekleştirdi.... Akbank Veri Merkezi Duyar'lıAkbank'ın Ankara'daki "Olağanüstü Durum Merkezi" yangın güvenliğinde Duyar Pompa'yı tercih etti.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.