İçeriğe geç
Tesisat Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Fujitsu Klima Sistemleri Showromlu Bayilerinden Bir Yenisini Daha Adana Açtı

1.587 okunma190. Sayı (EKİM 2011)

Fujitsu Klima Sistemleri Showromlu Bayilerinden  Bir Yenisini Daha Adana Açtı
Federal Klima Fujitsu Showrumunun açılışı Adana’da gerçekleşti. Açılışı yapan Abkay Proje Müdürü Süleyman Ak, Türkiye VRF pazarında geçen yıl pazar paylarının yüzde 10 olduğunu, bu oranı 2011’de yüzde 12’ye, 2012 yılında yüzde 15’e çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, 2015 yılına kadar bu alanda ilk iki firma arasında yer almak istediklerini dile getirdi. 
 
FUJITSU
Abkay’ın ithalatçı bir firma olduğunu söyleyen Ak, firmalarının VRF sistemlerinde önemli bir marka olan Fujitsu General Limited’in Türkiye distribütörü olduğunu ifade etti. İthal ürün satan firmalarının yatırımlarını tamamen insan kaynağı ve pazarlama konusunda yaptığını aktaran Ak, 2009 yılında 12 olan mühendis sayısını, 2010 yılında 14’e, 2011’de 18’e çıkarmak istediklerini, 2012’de ise kadrolarına dört satış ve pazarlama mühendisi eklemeyi amaçladıklarını bildirdi. Ak, büyüyen iş hacimleri nedeniyle ithalat, muhasebe, finans ve satış sonrası servis kadrolarında da istihdam artışı yapacaklarını kaydetti. 
 
Abkay Grup’un 2007 yılında Abka A.Ş ile Özkay Grup arasında yapılan ortak girişimle kurulduğunu söyleyen Ak, grubun, yılların verdiği klima ve değişken debili klima sistemleri tecrübesi ve bilgi birikimiyle, geleceğe yönelik ciddi pazar payına sahip olmayı hedeflediğinin altını çizdi. 
 
Ak, “Fujitsu Japonya ile yapılan anlaşma gereği, Fujitsu Klima Sistemleri ve Değişken Debili Airstage V serisi merkezi klima sistemleri, Türkiye tek yetkili distribütörü sorumluluğunu üstlenen firma, kuruluşu ile beraber tüm sektör ihtiyaçlarına en hızlı, en ekonomik ve en teknolojik çözümleri sunmayı ilke edindi” dedi. 
 
Dünya klima sektörünün büyüklüğünün, 2004 yılında 35 milyar dolar civarında iken, günümüzde 70 milyar dolar seviyesine çıktığını belirten Ak, bu büyük pazar içinde Türkiye’nin aldığı toplam payın ise 1.5 milyar dolar civarında olduğunu dile getirdi. İklimlendirme sektöründeki bu hızlı büyümenin, yetişmiş eleman istihdamı konusunu da beraberinde getirdiğini söyleyen Ak, “Kendi kadrolarımızın okul sonrası teorik, pratik ve kişisel gelişim eğitimlerinin Abkay Grup çatısı altında yapabilmesi için programlar geliştiriyoruz. Böylece yetişmiş eleman bulamama problemini, daimi eğitimlerimizle çözmeye çalışıyoruz” dedi.
 

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
DOĞU İKLİMLENDİRMEİMBATALFA LAVALKARYER GROUP
Reklam
FRİTERM

Advertorial

Tümü: Advertorıal