
MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT'ta İhracatçı Firmalarımız Başarıyla Yer Aldı
COPA Isı Sistemleri: Geleceğe Güven Veren Yeşil Dönüşüm Yolculuğu
44. MCE-Mostra Convegno Expocomfort, Küresel Başarıyla Sona Erdi
Buhar Odası ve Isı Borusu ile Isı Yönetimi
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
Warmhaus Glowa'yı Yurtiçi Pazara Sundu
|
S&Q Mart Gaz Yakan Cihazlar ve Elektrikli Cihazlarda CE İşaretlemesi İçin Test Laboratuvarlarını Hizmete Sundu![]()
Bilindiği gibi, 2009/142/AT Gaz Yakan Cihazlara Dair Yönetmelik gereğince, yemek pişirme, ısınma, sıcak su elde etme, soğutma, aydınlatma veya yıkama amacıyla kullanılan ve gerektiğinde, normal su sıcaklığı 105°C’yi aşmayan su elde etmek gibi amaçlarla kullanılan gaz yakan cihazlar, cebri üflemeli brülörler ve bu brülörler ile teçhiz edilen ısıtma elemanları, CE işareti taşımak zorundadırlar.
Bu cihazlara CE işareti iliştirebilmek için, cihazların 2009/142/AT Yönetmeliği EK I’nde tanımlanan Temel Emniyet Gereklerinin sağlayıp sağlamadıkları Onaylanmış Kuruluşlar tarafından incelenmelidir. S&Q Mart tarafından kurulan Gaz Yakan Cihazlar laboratuarında, yer ocağı, kuzine, fırın, ızgara, ben mari, döner cihazı, kaynatma ve kızartma kapları gibi endüstriyel mutfak ekipmanlarının CE işaretlemesiyle ilgili tüm testler yapılabilmektedir. Ayrıca, gaz yakıtlı ve elektrikli şofbenler ile kombilerin uyumlaştırılmış Avrupa standartları kapsamındaki tüm testler yapılabilmektedir.
Yine, 2006/95/AT Belirli Gerilim Sınırları Dahilinde Kullanılmak Üzere Tasarlanmış Elektrikli Teçhizat İle İlgili Yönetmelik, alternatif akım için 50 volt - 1000 volt arasında, doğru akım için 75 volt - 1500 volt arasında değişen anma gerilimlerinde kullanılmak üzere tasarımlanan elektrikli teçhizatlarda CE işareti zorunluluğu getirmektedir. S&Q Mart LVD Laboratuvarında gaz ve/veya elektrikle çalışan her türlü endüstriyel mutfak ekipmanı ile şofben ve kombilerin LVD testleri yapılabilmektedir.
S&Q Mart Ürün Belgelendirme Müdürü Ali Özgenç, S&Q Mart laboratuvarlarının farkını şu şekilde açıkladı: “S&Q Mart laboratuvarlarındaki tüm testler müşteri katılımı ile gerçekleştirilmekte ve herhangi bir uygunsuzlukla karşılaşıldığında, uygunsuzluğun giderilmesinde üreticinin çözüme ulaşabilmesini sağlamak için, ilgili standart ve yönetmelik gerekleri müşterilere tüm ayrıntılarıyla anlatılmaktadır. S&Q Mart aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından tanınan Onaylanmış Kuruluş olduğu için, testlerin tamamlanmasından sonra CE belgesinin çıkarılması için başka bir kuruluşu bekleme zorunluluğu olmadığından, ürünle ilgili test raporları ve CE belgeleri çalışmanın bitiminde müşteriye sunulmaktadır.”
S&Q Mart Gaz Yakan Cihazlar Laboratuvarında yapılan temel deneyler; Referans gazlarla anma kapasitesi tayini, Gaz sızdırmazlık testi, Sıcaklık testleri, Ateşleme, alev kararlığı ve çapraz ateşleme testleri, Rüzgar etkisi ile baca basması testleri, Yanma testleri(sağlığa zararlı emisyonların tayini), Yanmamış gaz çıkışının tayini, Alev denetleme ve ateşleme tertibatı testleri, Enerjinin rasyonel kullanımı testleri, Mekanik dayanıklılık testleri.
S&Q Mart LVD Laboratuvarında yapılan temel deneyler; Topraklama direnci deneyi, Dielektrik dayanım deneyi, Güç ve akım girişi sapmaları deneyi, Kaçak akım deneyi, Artık gerilim deneyi, İzolasyon (yalıtım direnci deneyi).
İlginizi çekebilir... CF Ashgabat 2026, Türkmenistan'da Kapılarını AçtıSo Fuar tarafından organize edilen CF Ashgabat 2026-Uluslararası İnşaat ve Enerji Fuarı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bugün kapılarını ... Boiler Summit 2026: Karar Vericileri ve Saha Uzmanlarını Bir Araya Getiriyor17-18 Haziran tarihlerinde Makina Hangar'da gerçekleşecek Boiler Summit'te, teknik performans odağında iki gün boyunca alanında uzman isimleri... İzocam, Bayileriyle "Köklerimiz Bir, Gücümüz Birlikte" Mottosuyla Antalya'da Buluştuİzocam, 26'ncı Uluslararası Bayi Toplantısı'nı Antalya'da gerçekleştirdi. "Köklerimiz Bir, Gücümüz Birlikte" mottosuyla düzenlen... |
|||||||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.