
Herkesin Bildiği Habere Neden Yer Vermedik?
MCE - Mostra Convegno Expocomfort 2026
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
Silversun'da Borudan Yayılan Işınlar Konfora Dönüşüyor
|
Avrupa İklimlendirme Sektörü Antalya'da Buluşuyor![]()
Türkiye İklimlendirme Sektörü Ocak-Ağustos 2021 döneminde 4 milyar dolar olan ihracatını, Ocak - Ağustos 2022 döneminde 4.4 milyar dolara çıkararak %9.2’lik bir ihracat artışı sağladı. Yılsonu itibariyle de sektör ihracatının 7 milyar dolar seviyesini zorlayacağı öngörülüyor. Giderek yıldızı daha da parlayan Türkiye İklimlendirme Sektörü gerek üretim kalitesi, gerek lojistik avantajı ve gerekse diğer önemli özellikleri ile yurtdışından birçok yatırımcının da ilgisini çekiyor. Bu bağlamda ciddi network imkânları sunacak organizasyonların önemi de artıyor. Bu organizasyonların en önemlilerinden biri olan Eurovent Summit’in bu yılki teması “Köprüler Kurmak/ Building Bridges” olarak belirlendi. “Eurovent Summit, Türkiye İklimlendirme Sektörünün global bir oyuncu olarak tescil edildiği çok önemli bir sektör buluşması olacak” diyen İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayk Serdar Didonyan, Konuk Yazar sayfamızda Türkiye İklimlendirme Sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak organizasyon ile ilgili bilgiler verdi. Dünyada en büyük 500 firmanın 1/3’ü aile şirketi. Aile şirketi olarak kurulup başarıyı yakalayan şirketler sonrasında bu başarıyı sürdürmekte zorlanabiliyor. Bu şirketlerin başarıyı sürdürebilmesi için kurumsallaşmaya başlamaları gerekiyor. Kurumsallaşmaya giden yolda da dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunuyor. BVN İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Bahçivan aile işletmelerinin önemi, yaşam döngüleri, karakteristik özellikleri, avantajları, dezavantajları ve kurumsallaşma sürecinde yaşadıklarını ele alan bir yazı dizisine Sektörden sayfalarımızda başladı. Bu sayımızın Çeviri Makale sayfalarında Oklahoma State Üniversitesi’nden Jeffrey D. Spitler ve İsveç Jeoenerji Merkezi’nden Signhild E.A. Gehlin’in ortak çalışması olan “İsveç’e Ait Birçok Farklı Kullanıma Uygun Yer Kaynaklı Isı Pompası Sisteminin 5 Yıllık Performansı” makalesine yer verdik. Stockholm’deki 6 bin 300 metrekarelik iki katlı öğrenci yurdu binasına hizmet veren, baştan aşağı göstergeler bağlı 200 kW’lık yer kaynaklı ısı pompası sistemi beş yıldır izleniyor. Sert kayada 200 metre derinliğinde 20 sondaj deliği, ısı pompaları için kaynak görevi görüyor ve ayrıca doğrudan mahal soğutması da sağlıyor. Bu makalede sonuçlar, kısa vadeli ve uzun vadeli performansı tarif eden bir dizi performans göstergesi şeklinde sunuluyor.
Treemec Genel Müdürü Tolga Enis Yıldız’ın şirketlerinin faaliyetlerini anlattığı sohbetimizi söyleşi sayfamızda okuyabilirsiniz. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Öğretmeni Sinan Üçüncü bu ayki sayımızda “Hangi Teknik Servisi Çağırmalıyım?” yazısı ile özel ve yetkili servis arasındaki farkları anlattı. Daikin Türkiye Çevre Politikaları Kıdemli Danışmanı Dr. Andaç Yakut “Daikin HVAC-R Sistemleri ile Sürdürülebilir Tasarım” başlıklı makalesi ile dergimiz içeriğine katkıda bulundu. Yazarlarımıza teşekkür ederiz. İlginizi çekebilir... Herkesin Bildiği Habere Neden Yer Vermedik?Son günlerde, ulusal basında ve iş dünyası haber bültenlerinde yer alan "fabrika kapatma kararı" haberine neden yer vermedik?... İklimlendirme Sektörü İlk Altı Ayda İki Önemli Etkinlikte BuluşacakGeçtiğimiz senenin şu veya bu nedenle ağır ve zor geçen bir sene olması sebebiyle iklimlendirme sektörümüz 2026 yılına oldukça temkinli yaklaşıyor.... Yeni Yılda Yeni Umutlar...Yeni bir yıl, yeni umutları yeşertir.... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.