Bırakabilmeyi Bilmek...
Türk Markaları Milano'da Uluslararası İlginin Odağı Oldu
İdeal nem dengesinin, daha sağlıklı iç mekanlar oluşturmaya katkısı
Yapay Zeka, Mühendisliği İçten Dışa Nasıl Yeniden Şekillendiriyor?
Bosch Home Comfort Group'un, Yeni "Cool" Mobil Klima Serisi
|
İNŞAAT GENEL TEKNİK ŞARTNAMESİ YENİLENİYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı ile Türkiye İMSAD işbirliği çerçevesinde ‘İnşaat Genel Teknik Şartnamesi’ yeniden hazırlanıyor. İnşaat Genel Teknik Şartnamesi revizyonu çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu ile Türkiye İMSAD işbirliği çerçevesinde çalışmalara başladı. Görüşmede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı bünyesinde “İnşaat Genel Teknik Şartnamesi”nin günümüzde üretilen malzeme ve imalatlara uygun hale getirilmesi konusunda bir çalışma başlatılarak, bu çalışma kapsamında Türkiye İMSAD’dan görüş istendi.
Konu ile ilgili Türkiye İMSAD İnşaat Malzemesi Satınalma Şartnameleri Teknik Komitesi tarafından incelenen mevcut teknik şartnamenin revize edilmesi yerine yeni bir şartname hazırlanmasının daha verimli olacağına karar verildi. Yeni hazırlanacak şartnamenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnşaat ve Tesisat Analiz ve Birim Fiyatları ile birbirine atıfta bulunması ön görülüyor.
Bu kapsamda, 11 Nisan 2017’de Cemile Sultan Korusu’nda yapılan ilk toplantıya Türkiye İMSAD sanayici ve dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda alt çalışma grupları oluşturuldu ve bu çalışma grupları hemen çalışmalarına başladı.
Genel Teknik Şartname’nin yenilenmesinin sektöre faydaları
• Hazırlanacak yeni şartname, yılların birikimi ile değerlenmiş olan ÇŞB “İnşaat Tesisat Analiz ve Birim Fiyatları” gibi sektörün her an güvenle danışabileceği bir kaynak olacak.
• İdareler hazırlayacakları her inşaat sözleşmesinde yeni bir şartname oluşturmak yerine ÇŞB “Genel Teknik Şartname”sine atıfta bulunarak emek ve kaynak tasarrufu sağlayabilecek.
• “Genel Teknik Şartname”, ÇŞB Yüksek Fen Kurulu-özel sektör-STK işbirliğiyle sürekli olarak profesyonel bir biçimde yenilenecek.
• Şartnameyi sadece yatırımcı devlet kurumları değil özel sektör de kullanabilecek.
• “Genel Teknik Şartname”, inşaat uygulamalarında ortak dil olacak ve yapım kalitesini artıracak. İlginizi çekebilir... Yaz aylarında artan gürültü, yaşam alanlarında akustik konfor ihtiyacını öne çıkarıyorODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Turan, yaz aylarında kapalı alan kullanımının artmasıyla birlikte ses yalıtımının daha fazla önem ka... Gökçe Brülör, Türkiye'nin enerji maliyetini, 100 Milyon Dolar azaltmayı hedefliyorGökçe Brülör Yönetim Kurulu Başkanı H. Ahmet İlhan, Gökçe Brülör'ün bugüne kadar ürettiği 135 bin brülörün yaklaşık 35 bininin hâlen çalışır duru... Hisense Türkiye'nin Ticari Direktörlük görevine Ekin Doğan Çomak getirildiHisense, Türkiye operasyonlarındaki yapılanmasını güçlendirmeye devam ediyor. Tüketici elektroniği sektöründe 25 yılı aşkın satış, pazarlama ve ticari... |
|||||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.