. . . TEKNiK BiLGi d çm a a e ğ l k ış ı t t m i ı r c . a ıds M a ın e nı t a ç b l ı k o h a z a n m v h a a a m v d a a a s ğ ı a ıt k v ıc ı e m ı y la ı a n r ı n k m u d u l t a la f v a n l k u ıl t d m a ığ bı a s n e z d r ı a n o e vl r is a k b e e i n le d c i s l e m o k ğ e u çk m e k ü ai z s ş e ı le re g re ib b n i e e k b d a l e e ş y n k e a on l m s y o a iy r m e u c n a e l s a krlaerinnedçeonk ına dikkat edilmelidir. ğKıut mı ma şs i smtaelmz el emr ie, dheanvyaanpını l ayne rk adneağlilşı thi ramv ae sdi yal e t hh e a a m v v a a le r d b in o e e l s a l b ş e e ı m m n e z s e hi r ı z svaeğhl aeyrai nk i shi advea lma nu tdfı ramk ai ç isnids e ını en aza indirmeye çalışır. Bu olayın iki faydası vardır. Birincisi; mutfak çiçainlışdme daaphearfdoürşmüaknhsava hızları davlumbazların ını bozmaz ve ikinci olarak vd iüsşeü hk ahzaı rv ao l ah rı zal ak r bı emkul et yf aekn i yç ei nmd ee kt et zagbaahktl aa rsın er ın zamanı l e c e k s onğduakn höanvcae askoı mğ ul amraı lma reı yn ad asneabge ep t ior lma be zi . (Şekil 4) Transfer Edilen Hava Mutfak tasarı mında aşılması shuavsad aa kbı şi r dhe nı z l fı azdlaav lduamvbl uamz lbag a r e zr k e v u k e l e l a n d n eı b ğ ld ir i ı ş ğ k hı e n u n da giren çıkan yani transfer edilen havanın dmeanhgael sl ei nr ei n gsöar ğe l agnömr eacseı dl i ı r o. l aMruatkf a kd ,a hy aa n ıdnüdşaükki bmaashı naçl ltear dteuktiu l ukrl i;mbau snies dt eemn l lee rmi n ui nt f adğıaş bdi tai mş i k perleri üzerinde havalandırmada kullanılacak hh aa vv aa y ı i hatyi yaarcl aı nydaabki l ie cdeekğ, i şmmoedl üe lraes ygoönr es agği rl ae cy ea k cak, değişken bir kontrol olması gerekir veya aatyınl aı nk ohnatvr oalnoı nrtyaemr ai n et aozrmt ai nm ah avvearsi l ıe n( myae hn ai tl daezne hava) sağlayan hava ünitesine de gerekebilir. (Şekil 4.1) Bu hava dengesi sı dd ee ndi yö lneü şmeubhi lti re. l i Mf akl osnna t ı r r h o l i ı b l le bi r ü m t a u ç r t e a l a k s k ı a a y b k n ir o a n k r t e la r k o r a l ı l be n e r e t in e bmaessi ti nt iuat ru zl aur ea dk eöcnegköt irr ü. lUe yn gbuünt çk eo nn ti nr oal şsat ğr aı tçeej ikl ei l d ri e n n i g k e u s ll i a n n i m bo a z m m a a n k ı t n karşılığı bina içindeki hava ır bu ise daha yüksek enerji nmeadl ieynei tyi lnee kvoen fgo irr isşe kv ai ypeı lsai nr ıdned aa nz ahl ma vaay as ı nz eı ndteı snı olur. 72 Tesisat Dergisi Sayı 179 - Kasım 2010 Şekil 4.1. Havalandırma Cihazları kDaapval ukml ı bdaazv l u(mt abma z , kdaupvaakrlaı bdaağvll u m b a z , çifte ı , arkadan raf şh ea kz ll ai nrdı , eh aktatpaa bk )i r tniopkl et ar iy ag eknaedl al i kr l me upt ifşaikr tmae k cu li lpalnaınlaıncdaakgpöisştiremrileir.cihazları tipleri, yerleştirme z zBi e u r n a a b d ş i a a r v i m m lu a m d ile a b a g m z ö l u a r t r ü f , ş a k m ğ a ı e n n l ea y r l e l a y r r l a e p vş m e ti r a p m k iş e y i r a p m r la a e n r c l ı ı n ih o ı a l ç u zi r , larıyla alakalı diğer tesisat özel mühendislik tBai rsçaorkı mtı a svaer ı mmıinm yaur ki akroı doarkdii n ba ös yl üomn d eg ebr eekl itritriilr . dkiuğl il agnimb ia shıanvaar aağkmı şe nb eysi nl eembei rl çi otki pu ydga uvllaummabdaaz k sa u d l l a ec n e ı l m e a m s m ı , e b e y s a l p e a m n e e h g a z v oz a s d ı n a ı v n l u d m a b h a a z i l y a i r ı s n o ı n ğyauptuıllambailsmı,edsai hma aiykismadekan ve hız kontrolünün ı zından ayrı tutulmasın ı y l s a a ğ e l a g m zo a z s ı d n a e v d l u e m n i b y l a e , daha fazla tercih edilmiştir. (Şekil 4.2) Çıkan pişirme atık gazları t c a i h n a z d l a a v r l ı n u , m b b a u z l a la ş r ı a k i m lav a e k i n o e la li e r ç a r e i k n n i d n b e uk h e i a g y r z a o ü ğ z r u ı e t t v e u e n y t g a a e r r n a d e fı l l m a e r c g ın ı z o o g z l ö a u r b n e i l n ü e e z c g e ek r a i tn i d b f e u b h aa m s r u ı nt d ç fa a ğ a vı l l tu ı b m ni d n b a a a n t zı u l n a t r m d ı i a ğ o y e l a r masına da ihtiyaç vardır. Fu za un nl a rbı inr mg euçtmf ai kş li avr ad ar dkıir .y aSğe rdi aovl al ur amkb ab za lğalraı nn da an Ul uLn m7 a6k2t asdı nı rı ,f ı nbau gni reedne nyl ee n it adnal av rl u mi sbt ae nz il ladri kbl eur i takdirde binanın içinde de bulundurulabilir. sDeal v loul ma rbaakz lyaarğd akna nyaalğl aı nr ı ytl ao p ol al unrm, aasnı c ga ke l ednaehka Şekil 4.2. daızşabraıykaımtiasvtaeynen ve yağın yağ kanallarından ı yMeunt fdaikğ edrayval uğmt bon a p z la l ü a m z r e ı a r i ç i ü ni r e n ü n fa s le n a r ç i k ıl d a m e p a la m s m ı e n v a ı c la u ö r t n ı t l d u e r a. ge pe ol i şktsiyr i l ms i liişktoi rn, tbouz tai npl ianmd ed ak amp ol admi fai yl ae r efdainl mvi eş yfaanrdpımacrçı aollamrıankıtnaddıra.ha kolay temizlenmesine t D a ik rt k ış ate alınması gereken ancak yeterince ılmayan bir unsur da mutfaklarda böcek kontrolüdür. Birçok yönetmelikler mutfağa dı kşoanr tı drao nl sgi si rti şe my ia pbıul al unn kmaapsı lıanrı dşaa rbti rkco işnasr . bFöac en kl ı ebti rk ihn ayvöan tpeemr doel dsui nği nu nbuus öayml eayceı bsi lai rği zl a. m a d a e n Fanı y b a u y a ü n r ü tr b n a l i f e r i rğ i m i n i i k e le t t a k ç r in a l el iğ ış n i e m k r a o ji s l aı t n y ü a k h e a m t s m ü a d r e s a g i h n ö a e r l e e b r a i e l ğ e d n m i l e v e n e n ve ürünlerin girip çı dç ai ğ ebrötci ep k ül errüi nn l ei çr ed rei n k g ç m ir o e a k b s i dı l d a iç i h ğ i a n i l ş f a e a s r z ti l t i a k le d r ş ır e. a r Aç it ı y l d r g ı ı c i k b ai r mh i a a k v h o a n a t pll r i e o n r l d d e e e t l m e a r n e i i k r h e v a s e t v o a y r ea ç m n el e k a k i r ş ı i n m n e g a i h r m i a ş a l i l n n i d i v e o e lm b b ö e a c k k e l ek iç m le in e de kullanılabilir Egzoz Hava Akışı mŞ üi kpthaersı i zm okni t me uetdf ial ek nt adkai velgu zmobz ahzal avraı ns ı tni ıpnl ear ki nı eş vo en aöyl çmü laekr ianme lbaar ğı nlıınd ı ro. nKaoynı tnrı oel nm hü ıhzel ın bd ii sr l eş reikvi le de almak için en emniyetli tasarımın sadece
RkJQdWJsaXNoZXIy MTcyMTY=