Mayıs Ayı İki Önemli Etkinlikle Geçti...
Türk Markaları Milano'da Uluslararası İlginin Odağı Oldu
ADB Buhar Kazanlarında Su Kalitesi, Konsantrasyon Artışı ve Blöf Yönetimi
Yıl Boyu Helikopter İnişleri için Açık Alan Isıtması
|
İzocam 12. Yalıtım Yarışması Başvuruları Sona Erdi
İzocam’ın bu sene on ikincisini düzenleyeceği ve 26 Mart tarihinde başvuruları sona eren Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’na toplam 79 grup başvurusu yapıldı. Üniversite Öğrencileri Yalıtım Yarışması’nın ilk üç finalisti, Slovakya Bratislava’da, Saint-Gobain Insulation tarafından gerçekleştirilecek Multi Konfor Binalar Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek. İzocam tarafından on ikincisi düzenlenen Yalıtım Yarışması’nda proje konusu, 12-15 aileyi barındıracak sürdürülebilir bir mahallenin geliştirilmesi olacak. Yarışmada; söz konusu mahalledeki altyapı, ofisler, eğlence ve dinlenme alanlarının mevcut binalarda tekrar kullanımla çözülmesi ve bu yapıların kentle iyi bir şekilde bütünleşmesinin sağlanması hedeflenecek. Öğrenciler Yalıtım Yarışması’nda; İngiltere’de Nottingham Trent Basin bölgesinin yenilenme programı kapsamında, sürdürülebilir bir yaşamın tasarımını gerçekleştirecek. Tasarlanacak olan mahallenin konumlandırıldığı yerde daha geniş alanlarda bir yenilenme vizyonunun geliştirilmesi ve etkili bir ev-iş planının temin edilmesi kriteri aranacak. Türkiye ve KKTC Üniversitelerinin Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Kentsel Tasarım, Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerinin katıldığı “İzocam 12. Yalıtım Yarışması’nda”, ulusal jüri, ses yalıtımı, yangın güvenliği, ekolojik binalar ve yapı fiziği konusunda yetkin öğretim görevlileri ile uzman mimarlardan oluşuyor.
Başvuruları Kasım ayında başlayan ve 26 Mart 2012’de başvuruları sona eren yarışmaya, 79 grup başvurusu yapıldı. 02 Nisan 2012 Pazartesi günü proje teslimlerini ileten grupların jüri tarafından değerlendirilmesi sonrası dereceye giren projelerin duyurumu 12 Nisan 2012 tarihinde yapılacak. Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri, ödüllerini, 2-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 35. Yapı Fuarı-Turkeybuild 2012’de İzocam standında düzenlenecek bir törenle alacak. Ulusal yarışmanın birincisi 6.000 TL, ikincisi 4.000 TL ve üçüncüsü 3.000 TL ile ödüllendirilecek. Ulusal etapta ilk üç dereceyi paylaşan proje sahipleri, 22-25 Mayıs tarihleri arasında da Slovakya’nın başkenti Bratislava kentinde düzenlenecek uluslararası etapta ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak.
İlginizi çekebilir... Yeşil dönüşüm artık bir tercih değil; iş sürekliliği için bugünün iş gündemiİsveç Ticaret Merkezi Derneği, Dünya Çevre Günü'nü gerçekleştirdiği özel bir etkinlikle kutladı. Yeşil dönüşümün iş dünyasına etkisini uzman konuk... Mitsubishi Electric Klima Sistemleri'nden konforlu ve verimli klima seçim rehberiKlima satın alırken alan kapasitesi, kullanım süresi, bölgenin iklim koşulları gibi kriterlerin de önemli olduğunu belirten Mitsubishi Electric uzmanl... İMPO Motor Pompa'dan İhracatta Çifte BaşarıMakine İhracatçıları Birliği'nin (MİB) 2025 yılı ihracat araştırmasında iki ayrı başarı belgesi alan İMPO, pompa grubu ürünleri ile elektrik motor... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.